Teknoloji

Tinder’dan yeni bir video özelliği daha geliyor

tinder video

Çöpçatan servisi Tinder, kullanıcılarına sunduğu video temelli özelliklerin sayısını artırma konusunda kararlı görünüyor. Bir süre önce canlı video sohbet özelliği sunmaya hazırlandığını açıklayan şirket, şimdi de yeni bir video özelliğinin testlerine başladığını duyurdu. İnteraktif bir yapıya sahip olacak bu yeni özellikte kullanıcılar, günlük genel bilgilere dair soruların sorulduğu bir bilgi yarışmasında mücadele edecek.

Söz konusu özellik ilk etapta kısıtlı bir kullanıcı grubu tarafından test edilecek. Tinder bu yeni özelliğiyle hem canlı videolar üzerinde deneyler yapacak hem de insanları eşleştirmeye devam edecek. Bilgi yarışmasının ortaya çıkışı için belirli bir zaman olmayacak. Bu nedenle oyunun mekanik yapısı da sürekli olarak değişecek. Ekran görüntüleri, oyunun canlı yayın yapabilen bir grup kullanıcı tarafından oynanabileceğini gösteriyor. Canlı sohbet de bu deneyimin parçaları arasında yer alacak gibi görünüyor.

Tinder tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde: “Tinder’da sunduğumuz ilk dijital deneyim olan Swipe Night’a benzer daha fazla aktivite geliştirmeyi planlıyoruz. Ancak hâlihazırda üzerinde çalıştığımız konseptler henüz test aşamasında ve hiçbir zaman tüm kullanıcılara açılmayabilir. Bu konuda hazır olduğunda daha fazla bilgi paylaşmayı planlıyoruz.”

Swipe Night; Tinder’da haftalık olarak yayınlanan, sınırlı süreli bir diziydi. Bu dizide hikayenin gidişatına da izleyicilerin seçimleri yön veriyordu. İzleyicilerin Swipe Night’ta yaptıkları seçimleri eşleştirme yaparken değerlendiren Tinder, böylelikle eşleşenlerin konuşabileceği konuları artırmayı amaçlamıştı.

Tinder tarafından verilen bilgiye göre, Swipe Night’ı milyonlarca kullanıcı takip etti. Swipe Night sayesinde eşleşmelerin yüzde 26, platform içindeki iletişimin ise yüzde 12 oranında arttığı görülüyor. Swipe Night’a ikinci sezon onayı verilse de, koronavirüs nedeniyle yeni sezonun çıkışının gecikmesi bekleniyor.

Tinder platformu üzerinde video ve interaktif deneyimler sunma konusunda istikrarlı biçimde yeni adımlar atacak gibi görünüyor. Bu deneyimlerin kullanıcı sayısına nasıl bir etki yapacağını görebilmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER