Manşetler

Tinder’dan üniversite öğrencilerine özel servis: Tinder U

tinder u

tinder u

Tinder, sadece üniversite öğrencilerine özel bir servis olan Tinder U‘yu çıkardığını duyurdu. ABD’de faaliyete geçen bu servise kayıt olmak isteyen kullanıcıların .edu uzantılı bir e-posta adreslerinin bulunması, aynı zamanda konumlarının kampüs içinde olması gerekiyor.

İşlevsellik bakımından Tinder’ın normal versiyonundan bir fark görünmüyor. Ancak kullanıcı arayüzü biraz değişik görünüyor. Bir çıkartmayla kullanıcıların üniversiteleri ana profil fotoğrafı üzerinde gösteriliyor.

Tinder servisin ABD’deki dört yıllık, akredite edilmiş ve kâr amacı gütmeyen okullardaki iOS kullanıcıları için sunulduğunu kaydetti. Ana şirket Match Group, Inc. birkaç hafta önce düzenlediği çeyrek finans raporu oturumunda bu üründen ilk kez bahsetmişti. Aynı zamanda şirketin gelirdeki artışının büyük çoğunluğunu Tinder’ın oluşturduğunu belirtmişti. 2018’in ikinci çeyreğinde 3.8 milyon adet ödeme yapan kullanıcının bulunduğu kaydedildi. Geçen yılın aynı döneminde ise bu sayı 1.7 milyon olarak verilmişti.

ABD‘de öğrencilerin yeni kişilerle tanışmak ve buluşmak için Tinder‘ı kullandığı söyleniyor. Bu nedenle Tinder’ın üniversite öğrencilerini, doğrudan onlara hitap eden bir ürünle tavlamak istemesi mantıklı sayılır. Tinder da bu servisin bir ders çalışma arkadaşı bulmak veya dışarıda takılmak isteyenler için ideal olacağını söylüyor. Üstelik eğer 18 yaşındakilerin çoğunlukta olduğu bir kitle oluşturulabilirse, bunlar gelecekte Tinder’ın ana versiyonu için para veren müşterilere de dönüştürülebilir.

Facebook da ilk kurulduğunda benzer bir strateji izlemişti. Üniversite öğrencileri arasında sadık bir kitle yaratmak için önceden üyelik için .edu uzantılı e-posta adresini şart koşmuştu. Daha sonra üniversite dışına açılmıştı. Tinder ise şimdi aynı stratejiyi tersten uyguluyor. Herkesin kullanabildiği bu uygulamanın özel bir versiyonu şimdi sadece üniversite öğrencileri için sunuluyor.

Kullanıcılar Tinder U ile normal Tinder arasında kolaylıkla geçiş yapabilecekler. U servisini kullanmak, hangi okuldan olmasına bakılmaksızın, aynı alandaki öğrencileri görmeyi sağlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER