Teknoloji

Tinder Smart Photos ile kullanıcılara fotoğraf seçiminde yardım edecek

tinder google play

tinder smart photosTinder, beğendiği kadar beğenilmemekten şikayetçi olan kullanıcılarının derdine nispeten derman olmak için yeni bir özellik geliştirdi. Smart Photos algoritması olarak adlandırılan yeni sistem, diğer Tinder kullanıcılarının gördüğü ilk fotoğraf için farklı bir alternatif sunacak.

Tinder Smart Photos, profilde gezen ziyaretçilerin hangi fotoğrafa bakarak kişiyi beğendiğini veya beğenmediğini izleyecek. Yeterli sayıda ziyaretçinin profilde dolaşmasının ardından verileri analiz edecek olan sistem, profil fotoğraflarını otomatik olarak sıraya koyacak. Bu sıralamada popüler fotoğraflar önce gösterilecek. Yeni algoritmanın temel amacıysa kullanıcıların profillerini ziyaretçiler için daha cazip kılmak ve daha fazla kişi tarafından beğenilmelerini sağlamak.

Şirketten yapılan açıklamada, Smart Photos ile her kullanıcının beğenme yaklaşımının dikkate alınacağı ve bu doğrultuda hangi fotoğrafın önce gösterileceğine karar verileceği belirtildi. Sistemin daha fazla veriye sahip oldukça daha akıllı hâle geldiğinin altını çizen Tinder, tüm bu sürecin altında bilimin olduğunu vurgulamayı ihmal etmedi.

Tinder Smart Photos fotoğraflara gelen reaksiyonları sürekli olarak izleyecek

Kullanıcılar Smart Photos’u profil düzenleme sekmesi üzerinden aktif hâle getirebilecek. Şirket testler sonucunda Smart Photos sayesinde eşleştirmelerde yüzde 12’lik bir artış görüldüğüne dikkat çekti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER