Manşetler

Tinder’ın 500 dolarlık paketi Tinder Select kullanıcılarla buluşuyor

tinder

Dünyanın en popüler çöpçatan platformlarından biri olan Tinder, en özel abonelik paketini kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Tinder Select adını taşıyan bu paket için her ay 500 dolar ödemek gerekiyor. Dileyenler 6 bin dolarlık yıllık ücreti tek seferde ödeyebiliyor. Yıllık ödemeyi tek seferde yapmak şu an için bir indirim getirmiyor. Select, özel arama ve eşleştirme imkanlarını beraberinde getiriyor.

Böyle pahalı bir abonelik paketinin varlığı pek çok kişiye saçma gelebilir. Tinder’ın bu paketi henüz herkesin erişimine açmamasının nedeni de bu olabilir. Select, şirketin “son derece aktif” olarak değerlendirdiği kullanıcıların yalnızca yüzde birinden daha azına sunulmuş durumda. Tinder’dan Bloomberg’e yapılan açıklamada, Select için aboneliklerin kademeli olarak açılacağı belirtildi; ancak bunun için bir takvim paylaşılmadı. Tinder bu özel abonelik paketinin ipucunu 2019’da vermişti.

Tinder’ın çatı şirketi Match Group, uygulamanın doğrudan gelirinin 2023’ün ikinci çeyreğinde yaklaşık 475 milyon dolar elde ettiğini ve bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde altı arttığını açıklamıştı. Ancak Tinder abonelikleri için para ödeyen kullanıcıların sayısı yüzde 4’lük düşüşle 10.5 milyona gerilemişti. Match Group Başkanı Gary Swidler, geçtiğimiz günlerde katıldığı etkinlikte Tinder Select’in şirketin genel geliri üzerinde etki yaratma potansiyeline sahip olduğunu düşündüğünü dile getirmişti.

tinder select

Tinder Select şirketin beklediği etkiyi yaratabilir mi?

Match Group, 2022’de The League’i satın alarak “özel” flört uygulamalarına olan ilgisini de göstermişti. Dolayısıyla Tinder’ı bu alana taşımak için bir hamle yapılması da şaşırtıcı görünmüyor. Tinder için Plus, Gold ve Platinum gibi ayrı abonelik seçeneklerinin bulunduğunu ve bu paketlerin her birinin de farklı avantajlar sunduğunu hatırlatmakta fayda var.

Tinder Select için kaç kişinin 500 dolar ödeyeceği konusunda bir şey söylemek şimdiden mümkün değil. Bu 500 doların insanların aşk hayatlarında nasıl bir değişim yaratacağı da belirsizliğini koruyor. Ancak Match Group’un Select’e bağladığı umutların da çok gerçekçi görünmediğini söylemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER