Teknoloji

Tinder kullanıcı profillerinin tasarımını yeniledi

tinder

Tinder kullanıcı profillerinde potansiyel eş adayları hakkında daha fazla bilgi edinmeyi mümkün kılan bir tasarım değişikliğine gitti. Yine Match Group çatısı altında yer alan Hinge’i veya Bumble’ı da kullananlar için yapılan değişikliklerin tanıdık olduğu söylenebilir.

Henüz yeni tanışılan bir kişiyle sohbet başlatmak oldukça zor bir şey. Bu zorluğu ortadan kaldırmak isteyen Tinder, “Profil Soruları” olarak Türkçeye çevrilebilecek yeni özelliğiyle kullanıcıların benzersiz kişiliklerini ifade etmelerine ve eğlenceli mizahtan gerçek konuşmaya kadar tüm taraflarını göstermelerine yardımcı oluyor. Kullanıcılar profile eklenen sorularını yanıtlayarak yalnızca “Beğen” veya “Hayır” demenin ötesine geçen ilginç konuşmalar başlatabilecek.

Bir diğer yenilik olan profil testi ise kullanıcıların eşleştikleri kişiyle benzer ilgi alanlarına veya tercihlere sahip olup olmadıklarını daha kolay şekilde anlamalarını mümkün kılıyor. Buna ek olarak, artık bir profildeki endişe verici belli ayrıntılar yerine hesabın tamamını bildirme seçeneği de mevcut.

Tinder’ın hedefinde Z kuşağı var

Tinder’ın değişikliklerinin hedefinde Z kuşağının olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Yeni özelliklerin yanı sıra kullanıcı arayüzünü geliştirilmiş animasyonlarla yenileyen platform, halka açık yerlerde veya geceleri daha loş ışıkta daha gizli kaydırma yapmak için bir karanlık mod özelliği de sunuyor. Şirketten yapılan açıklamada, değişikliklerin hazırlanmasında Z kuşağından gelen geri bildirimlerin önemli bir rol oynadığının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER