Teknoloji

Tinder yeni özelliğiyle arkadaşlardan potansiyel eşler için fikir almayı kolaylaştırıyor

tinder matchmaker

Tinder Matchmaker (Çöpçatan) adını verdiği yeni özelliğini kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Söz konusu özellik, kullanıcıların arkadaşlarına ve aile üyelerine Tinder’a erişme ve kullanıcıların potansiyel eşleri konusunda öneride bulunma imkanını sunuyor. Potansiyel eşlere göz gezdirecek veya öneride bulunacak çöpçatanların bir Tinder hesabı olması da gerekmiyor. Kısacası, kendinize bir eş bulmanıza hem teyzeniz hem de en yakın arkadaşınız yardımcı olabilir.

Bu özelliği kullanmak için Tinder kullanıcılarının profil kartlarından veya uygulama ayarlarından bir “Tinder Matchmaker oturumu” başlatması gerekiyor. Bu oturum sırasında kendisi için potansiyel bir eş gören kullanıcılar, bu kişinin profilini özel bir bağlantıyla 24 saat boyunca 15 kişiyle paylaşabiliyor. Bağlantıyı alan “çöpçatan” bu bağlantı üzerinden misafir olarak Tinder’a erişebiliyor.

Çöpçatanın beğendiği profiller, arkadaşı olan Tinder kullanıcısına öneri olarak gösterilecek. Bu noktada çöpçatanların yeteneklerinin sınırlı olduğunu belirtmek gerekiyor. Çöpçatanlar diğer kullanıcılara mesaj gönderemiyor, kullanıcıları sağa veya sola kaydıramıyor. Eşleşmeler konusunda yine asıl söz sahibi çöpçatanın arkadaşı veya yakını olan Tinder kullanıcısı oluyor.

Tinder’ın pazarlama şefi Melissa Hobley, yeni özelliği şu sözlerle değerlendirdi: “Bekarlar yıllardır arkadaşlarından Tinder’da bir sonraki eşlerini bulmalarına yardım etmelerini istedi ve şimdi bunu Tinder Matchmaker ile çok kolay hâle getiriyoruz.”

Tinder Matchmaker dışında yenilikler de sunmuştu

Tinder Matchmaker, Tinder’ın kullanıcı etkileşimini artırmak için bulduğu yeni yöntemlerden sadece birisi. Video selfie ile kimlik doğrulama, gizli mod, farklı kişi zamirlerinin kullanılabilmesi ve çok eşlilik arayışının açıkça belirtilebilmesi, platformda yakın zamanda yapılan yenilikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER