Teknoloji

Tinder’ın sahibi Match Group halka açılıyor

tinder google play

tinder-logo-171015

Aralarında Tinder, OkCupid ve Match.com’un da bulunduğu 45’ten fazla çevirm içi çöpçatanlık platformunun sahibi olan Match Group, halka açılmak için resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Medya imparatoru Barry Diller’ın sahibi olduğu IAC’nin kontrolü altında olan Match Group, bünyesinde 59 milyon aktif aylık kullanıcı ve 4.7 milyon ücretli abone barındırıyor.

Match Group, 2014’ü 900 milyon dolar gelir ve 240 milyon dolar kârla tamamladı. IAC, geçtiğimiz haziran ayında Match Group’un yüzde 20’sini halka arz etme yönündeki planlarını açıklamıştı. Halka arzın ardından IAC, Tinder gibi önemli markaları barındıran Match Group’ta hakim hissedar olmaya devam edecek.

Match Group tarafından Securities and Exchange Commission’a (SEC) sunulan başvuru belgesinde, son dönemin popüler çöpçatanlık platformu Tinder’a ilişkin fazla detaya yer verilmiyor. Ancak, belgede Facebook’un hizmet koşullarını değiştirmesi durumunda Tinder için işlerin tepetaklak gidebileceği konusunda bir uyarı yapılıyor.

Match Group tarafından SEC’e iletilen halka arz başvurusunda dikkat çekilen bir diğer tehlike unsuru ise siber saldırılar. Match Group yöneticilerinin bu tehlikeye dikkat çekmesindeki temel nedenin Amerikan çöpçatan sitesi Ashley Madison’a yapılan sanal saldırı ve ardından yaşanan kullanıcı verisi sızıntısı olduğunu tahmin etmek pek zor değil.

Match Group, NASDAQ’ta MTCH kısaltmasıyla işlem görecek.

İLGİLİ HABERLER