Teknoloji

Tinder Loops özelliğini kullanıma sunmaya başladı

tinder loopsTinder Loops adını verdiği ve kullanıcılarına profillerine iki saniyelik GIF’ler ekleme imkanı sağlayan özelliğini bir süredir test ediyordu. Şirketin test sürüşünü İsveç ve Kanada’da yaptığı özellik, sonunda pek çok ülkede iOS kullanıcılarıyla buluşmaya başladı.

ABD, Batı Avrupa, Asya ve Ortadoğu’da bazı ülkelerde kullanıma sunulan Loops sayesinde Tinder kullanıcıları profillerine biraz daha hareket kazandırabiliyor. Yüklenen GIF’ler uygulama üzerinden düzenlenebiliyor. Daha önce Tinder profillerine yüklenebilen fotoğraf sayısı 6 iken, Loops’u getiren güncellemeyle bu sayı 9’a çıktı.

Tinder bir yandan da başka bir yeni özelliğin testlerini sürdürüyor. Yerler adını taşıyan özellik sayesinde kullanıcılar kendileriyle aynı yerleri ziyaret eden kişiler arasında kendilerine bir eş bulabilecek.

Kullanıma sunulan ve test edilen yeni özellikler, Tinder’ın rakiplerinden de ilham aldığını gösteriyor. Aynı yerde bulunulan kişiler arasından eş bulmaya çalışmak, akıllara bir diğer çöpçatanlık uygulaması olan Happn’ı getiriyor. Tıpkı Tinder gibi Match Group bünyesinde bulunan Hinge ise kullanıcılarının profillerine kısa videolar yükleyebilmesini çok daha önceden mümkün kılmıştı.

Tinder Loops özelliğini şimdilik sadece iOS’te kullanıma sundu. Özelliğin Android’e geliş zamanı konusunda ise bilgi verilmedi. iPhone sahiplerinin Loops’tan yararlanabileceği ülkelerin listesi ise şu şekilde: Japonya, Birleşik Krallık, ABD, Fransa, Güney Kore, Kanada, Avustralya, Almanya, İtalya, Hollanda, Rusya, İsveç, Belçika, Danimarka, İzlanda, İrlanda, Kuveyt, Yeni Zelanda, Norveç, Katar, Suudi Arabistan, Singapur, İsviçre, Tayvan, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri.

İLGİLİ HABERLER