Teknoloji

Tinder kullanıcılarını uygunsuz mesajlardan önce uyaracak

tinder swipe party
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tinder kullanıcılarının saldırgan veya rahatsız edici mesajlar göndermelerini engellemek için harekete geçti. Dünya çapında popüler olan çöpçatan uygulaması, benzer yapıdaki pek çok platform gibi, uygunsuz mesaj problemiyle uğraşıyor. Kullanıcıların emniyetini artırmak için son yıllarda çeşitli adımlar atan şirket, fotoğraf doğrulama sistemini hayata geçirmiş ve geçmiş kontrol sistemi üzerinde çalıştığını da duyurmuştu.

Çöpçatan platformu şimdi de gönderilen “uygunsuz” mesajların sayısının azaltılması için harekete geçti. Tinder’dan yapılan açıklamada “Emin misin?” adı verilen yeni bir özelliğin kullanıcılarla buluşacağı belirtildi.

Söz konusu özellik, yapay zekânın yardımıyla mesajlardaki uygunsuz dil tespit edecek ve mesaj gönderilmeden önce kullanıcıların karşısına bir uyarı mesajı çıkaracak. Bu uyarı, yapay zekânın mesajda “uygunsuz” bir unsur tespit etmesi durumunda gösterilecek.

Tinder’dan yapılan açıklamada, ilk testler sırasında bu yeni özellik sayesinde uygunsuz mesaj gönderiminde yüzde 10 oranında bir düşüş kaydedildiği belirtildi. Tinder daha önce de kullanıcılarına kendilerini rahatsız eden mesajları şikayet etme imkanı sunmuştu. “Emin misin?” özelliğinin gelişiyle birlikte Tinder’ın tüm kullanıcıları için daha huzurlu ve iyi bir ortam oluşturma hedefine biraz daha yaklaştığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER