Teknoloji

Tinder kullanıcıları profillerine video ekleyebilecek

tinder

Tinder kullanıcıları yakında platformda daha fazla videoyla haşır neşir olacak. Geçtiğimiz sonbaharda video sohbet özelliğini kullanıma sunan çöpçatan platformu, artık kullanıcıların profillerine birden fazla video eklemesine de izin veriyor.

Kullanıcılar bugünden itibaren Tinder’daki profillerine toplam dokuz video yükleyebilecek. Şirket bunun kullanıcılara kendilerini anlatabilmeleri için yeni bir yol sağlayacağına inanıyor.

Tinder’ın bu hamlesinin Z kuşağının platforma olan bağlılığını artıracağı söylenebilir. Z kuşağı, Tinder’ın küresel kullanıcı tabanında yüzde 50’nin üstünde bir paya sahip.

Tinder’ın son güncellemesi, uygulamaya video dışında başka yenilikler de getiriyor. Bu yeniliklerden birisi “Hot Takes” adını taşıyor. Hot Takes kullanıcıların henüz eşleştirilmedikleri kişilerle kısa ve hızlı şekilde sohbet etmesini mümkün kılıyor. Hot Takes için verilen sınırlı süre dolduğunda kullanıcılar konuştukları kişiyle eşleşebilecek veya yollarına devam edebilecek.

Hot Takes’e hafta içi 18.00-24.00 saatleri arasında erişilebilecek. Bu özellik sayesinde Tinder kullanıcıları ilk kez eşleştirilmeden önce birbirleriyle konuşabilecek. Facebook’un çöpçatan uygulamasında da söz konusu özellik nisan ayında Spark ismiyle sunulmuştu.

Tinder, “Explore” (Keşfet) adında yeni bir bölümü de kullanıcılarının erişimine açıyor. Bu bölüm sayesinde kullanıcılar ilgi alanlarını paylaşan kişileri daha kolay bulabilecek. Keşfet bölümü, Hot Takes gibi özellikler için bir tür “vitrin” olarak değerlendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER