Teknoloji

Tinder kullanıcı profillerinde daha fazla bilgiye yer verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tinder-121115

Popüler çöpçatanlık servisi Tinder, mobil uygulamalarında önemli güncellemeler gerçekleştirdi. Genişletilmiş profil bilgileri, daha organize bir görünüme kavuşan mesajlaşma arayüzü gibi yeniliklere ek olarak; güncellenen eşleştirme algoritması ile kullanıcıların kendilerine daha uygun partnerler bulmasının önü açılıyor.

Tinder kullanıcıları, bundan böyle potansiyel partnerlerinin profillerinde eğitim ve iş hayatlarına ilişkin bilgileri görebilecek. Tinder’ın yeni “Akıllı Profilleri” ise kullanıcılara ilişkin ortak bilgileri ön plana çıkaracak. Tinder daha öncesinde benzer bir özelliği Facebook beğenileri üzerinden sunuyordu. Tinder, güncellenmiş öğrenme algoritması ve yeni profil bilgilerinin kullanıcıların ortak noktaları üzerinden eşleştirilmesini mümkün kılıyor.

Tinder güncellemesinin getirdiği en önemli ve en işlevsel yenilik ise yenilenen mesajlaşma arayüzü. Yeni mesajlar bölümünde eşleşilen kişilerden gelen mesajlar, iki gruba ayrılıyor. Bu grupların ilkinde kullanıcıların cevap vermediği mesajlar gösterilirken, ikinci grupta diyalog kurulan kişilerle olan sohbetlere yer veriliyor.

Tinder, yayınladığı son güncellemeyle kullanıcı deneyimini geliştirme konusundaki çalışmalarına yenilerini eklemiş oluyor. Geçtiğimiz ay Super Like (Süper Beğeni) adını taşıyan ve kısıtlı kullanılabilen bir özelliği devreye sokan Tinder, kullanıcılarının eleme kararını vermeden önce kendilerini beğenenleri görmelerini mümkün kılmıştı. İnsanların aşina olduğu romantizmi yok etmekle suçlanan Tinder, yenilenen özellikleriyle daha anlamlı ve kişisel bir randevu deneyimi yaşatabileceğini kanıtlamayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER