Teknoloji

Tinder Keşfet bölümüne yeni bir eşleşme seçeneği ekliyor

tinder

Tinder, kullanıcılarına akıllı telefonlar çıkmadan önceki randevu deneyimini hatırlatacak yeni bir özellik sunuyor. Bu yeni Hızlı Sohbet deneyimi Blind Date (Kör Randevu) adını taşıyor. Söz konusu özellik kullanıcıları önce eşleştiriyor, daha sonra birbirlerinin profillerini incelemelerine izin veriyor.

Tinder’dan yapılan açıklamada, bu yeni özellikle kullanıcılara kişiliklerini öne çıkarmaları için “düşük dozla baskı” yapıldığı belirtildi. Kör Randevu özelliğinde iyi bir ilk izlenim oluşturmak adına karşı tarafla iyi bir diyalog kurmak önemli olacak.

Kör Randevu özelliğinde kullanıcılar gelişigüzel şekilde sorulan ortam yumuşatıcı sorulara verdikleri yanıtlarla eşleştirilecek. Bu sorular “… üstüne ketçap dökerim” formatında olacak.

Kullanıcılar sadece sorulara verdikleri cevapları gördükleri süre sınırlı bir sohbet ekranına yönlendirilecek. Süre dolduğunda taraflar arasında eşleşme sağlandıysa profilleri görmek mümkün olacak.

Tinder’dan verilen bilgiye göre; Kör Randevu özelliğini kullananların eşleşme sayısı profilleri gören kullanıcılara kıyasla yüzde 40 daha fazla. Bu özellik yeni insanlarla tanışmak için çok iyi görünse de, profiller açıldığı anda eşleşmenin iptal edilebileceği ihtimalini de unutmamak gerekiyor.

Tinder, Kör Randevu özelliğini ilk olarak ABD’de kullanıcılarına sunuyor. İlerleyen dönemde diğer ülkelerdeki kullanıcılar da Keşfet bölümü üzerinden bu özelliğe erişebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER