Teknoloji

Tinder halka arz ile 470 milyon dolar kazanabilir

tinder google play

tinder-logo-171015

Tinder’ın çatı şirketi Match Group, halka arza hazırlanıyor. InterActiveCorp’un sahibi olduğu Match Group, halka arzla kasasına 470 milyon dolar koymayı hedefliyor. Söz konusu rakam kulağa oldukça çekici geliyor. Tinder diliyle tanımlayacak olursak söz konusu bedel, şirket için “çok sayıda sağa sürükleme” niteliği taşıyor.

470 milyon dolar, Match Group’un “ABD’nin Sermaye Piyasası Kurulu” olarak nitelenebilecek SEC’e sunduğu başvuru dosyasıyla ortaya çıktı. Yapılan başvuruya göre, Match Group’un hisseleri 12 ila 14 dolar arasında değişen bir fiyat karşılığında halka arz edilecek. Bu fiyatlama, Match Group’un NASDAQ’ta işlem görmeye başladığında 400 ila 470 milyon dolar arası bir piyasa değerine kavuşacağı anlamına geliyor. Tinder’ın sahibi NASDAQ’ta “MTCH” kısaltmasını kullanacak.

Match Group’un halka arz kararında geçtiğimiz yıl gösterdiği başarılı performans etkili olmuştu. Tinder’ın popülaritesiyle önemli bir ivme kazanan Match Group, gelirlerini yüzde 11 oranında artırarak yılı 888 milyon dolar gelirle kapatmayı başarmıştı.

Match Group’un elindeki tek çöpçatanlık servisi Tinder değil. PlentyOfFish ve OKCupid gibi çöpçatanlık servislerinin de sahibi olan Match Group, 2015’in üçüncü çeyreği itibarıyla 4.7 milyon paralı aboneye sahip olduğunu açıkladı.

SEC başvurusunda da etkisini gösteren olumlu tablonun sonsuza kadar devam etmeyebileceğini unutmamak gerekiyor. Karşılaşabileceği potansiyel risklerden bazılarına başvuruda da değinen Match Group, siber saldırılar ve üçüncü taraf yayıncılara bağlı dağıtım ağının yol açtığı riskler potansiyel tehlikeler arasında gösterildi.

Tinder’ın mevcut popülaritesinin yeni bir çöpçatanlık servisi tarafından devralınması daima ihtimaller dahilinde yer alıyor. Bunun Happn, Lulu, HowAboutWe veya başka bir servis olup olmayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER