Teknoloji

Tinder Google’a meydan okuyor

tinder google play
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tinder, uygulama mağazaları tarafından alınan ücretlerle mücadele etmek için farklı bir yaklaşımı test ediyor. Şirketin test ettiği yeni yaklaşım ise temeli itibarıyla oldukça basit. Tinder, önümüzdeki dönemde mağaza operatörlerinin isteklerine aldırış etmeme gibi bir yaklaşım benimseyecek gibi görünüyor. Android uygulamasına varsayılan bir ödeme süreci ekleyen Tinder, Google Play‘in sistemini tamamen baypas edecek ve ödemeleri doğrudan alacak. Bu yolu tercih edenlerin daha sonra Google Play üzerinden ödeme yapabilmesi mümkün olmayacak.

Tinder’ın çatı şirketi Match Group‘un sözcüsü Justine Sacco; Bloomberg‘e yaptığı açıklamada, yeni yaklaşımı bir tür deney olarak tanımladı. Sürekli olarak yeni özellikleri ve ödeme opsiyonlarını test ettiklerini söyleyen Sacco, kullanıcılarına faydalı olacak yöntemi bulmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Android geliştiricilerinin doğrudan ödeme almaları oldukça pratik bir tercih. Ancak bunu yapmak, tıpkı Epic’in Fortnite‘ta yaptığı gibi, Google Play’i tamamen baypas etmek anlamına geliyor. Tinder, hem Google Play Store’da kalmaya hem de Google’ın temel koşullarından birine uymamaya çalışıyor. Şirketin popülaritesine güvenerek bu tarz bir meydan okumaya giriştiği söylenebilir.

Tinder, uygulama mağazalarının kesintilerine isyan eden ilk servis değil. Daha önce Spotify da Apple’a karşı benzer nedenlerle resmi yollardan bir mücadele başlatmıştı. Tinder da Google Play üzerinde uygulamaya başladığı yeni yaklaşımı kabul ettirmek için bir hayli çaba sarfedecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER