Teknoloji

Tinder Festival Modu ile festivallerde eş bulmayı kolaylaştırıyor

tinder festival modu

Yazın sıcaklığı yavaş yavaş hissedilirken, Tinder da sunduğu yeni bir özellikle bu yazı müzik festivallerinde geçireceklerin eş bulmasını kolaylaştırıyor. Popüler çöpçatan servisi, “Festival Modu” adını verdiği yeni özellik sayesinde aynı festivale katılanların birbirlerini daha rahat bulmasını sağlayacak. Tinder Festival Modu aktif hâle geldiğinde kullanıcıların profiline gittikleri festivali sembolize eden bir rozet eklenecek.

Tinder’dan yapılan açıklamada, festival dönemlerinde uygulamanın kullanım oranının yükseldiğine dikkat çekildi ve geçtiğimiz yıl haziran ayında gerçekleştirilen Bonnaroo Müzik Festivali sırasında festivalin yapıldığı bölgedeki kullanım oranının 300 kat artması örnek olarak gösterildi. Daha öncesinde Dünya Kupası, Olimpiyat Oyunları gibi etkinliklerde de benzer artışlar gözlemlenmişti. Başka şehirlerden gelen binlerce insanın aynı ortamda buluşmasının Tinder kullanımını artırmasına pek şaşırmamak gerekiyor.

Tinder’ın pazarlama şefi Jenny Campbell, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Tinder’ın dünyanın dört bir yanında müzik festivallerine katılan bekarlar için ‘olmazsa olmaz’ bir uygulama olduğu rahatlıkla söylenebilir. On binlerce müzik sever bir araya geldiğinde Tinder kullanım oranlarında hep bir artış yaşanıyor. Biz de insanların daha festival alanına adım atmadan birbirlerini bulmalarını sağlayacak.”

Tinder Festival Modu, festivaller başlamadan üç hafta önce aktif hâle getirilebilecek. Tinder’ın bu yaz destekleyeceği festivallerin büyük kısmı ABD ve İngiltere’de gerçekleştirilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER