Teknoloji

Tinder Face to Face video sohbet özelliğinin testlerine başladı

tinder face to face
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler çöpçatanlık servisi Tinder, bir süre önce duyurduğu video sohbet özelliğini Face to Face (Yüz Yüze) ismiyle test etmeye başladı. Söz konusu testlerin kapsama alanı şu an için 13 ülkeyle sınırlandırılmış durumda.

Tinder’dan yapılan açıklamada, insanların video sohbet özelliğini kullanırken rahat ve kontrolde hissetmelerinin amaçlandığı ifade edildi. Bu nedenle Face to Face’te her iki tarafın da görüşmeyi kabul etmesinin üstünde özellikle duruluyor. Birbiriyle eşleşen ve sohbet eden kullanıcılar, sohbet ekranının sağ üst köşesindeki ikon üzerinden görüntülü görüşme başlatabilecek.

Face to Face görüşmesi başlatabilmek için her iki tarafın da özelliği aktif hâle getirmesi ve Tinder’ın belirlediği kurallara uymayı kabul etmesi gerekiyor. Tinder kullanıcılarına bu görüşmeler sırasında yaşanabilecek uygunsuz veya kurallara aykırı olayları raporlama fırsatı da veriyor. Görüşme sona erdiğinde Tinder, kullanıcılarına eşleştikleri kişiyle tekrar görüşmeyi isteyip istemediklerini de soruyor.

Tinder video görüşme özelliğinin duyurusunu karantina önlemleri nedeniyle popüler buluşma noktalarının kapalı olduğu ve insanların iletişim için video platformlarına yöneldiği bir dönemde yapmıştı.

Tinder Face to Face özelliğini ABD, Avustralya, Brezilya, Endonezya, Fransa, Güney Kore, İspanya, Peru, Şili, Tayland, Tayvan ve Vietnam’da test ediyor.

İLGİLİ HABERLER