Teknoloji

Tinder Face to Face video sohbet özelliği dünyaya açılıyor

tinder face to face
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tinder, Face to Face adını verdiği video sohbet özelliğini ABD’nin belli eyaletlerinde test etmesinin ardından tüm dünyada kullanıma sunuyor. Şirket, Face to Face ile insanların pandemi döneminde Tinder’da eşleştikleri kişilerle Zoom gibi başka bir platforma ihtiyaç duymadan görüntülü şekilde konuşabilmesini mümkün kılıyor.

Tinder’ı kullanan pek çok kişi, Face to Face’in bazı riskler barındırdığını tahmin edebilir. Tinder’ın Güven ve Güvenlik ekibi, Face to Face’te üyelerin güvenliğini öne koyan önlemlerin uygulanacağının altını çiziyor.

Face to Face’i kullanabilmek için eşleşmenin iki tarafının da özelliği aktif hâle getirmesi gerekiyor. Kullanıcılar sohbet ekranında yer alan kamera ikonuna dokunduktan sonra karşı tarafın da aynı ikona dokunması durumunda sohbet başlayacak. Kullanıcılar Face to Face’i diledikleri zaman kapatabilecek.

Her iki tarafın da Tinder’ın kurallarına uyması gerekiyor. Video görüşmelerin müstehcenliğe alet edilmemesi, yasadışı aktiviteler barındırmaması ve reşit olmayanların görüşmelere dahil edilmemesi bu kurallar arasında başı çekiyor. Tinder, video sohbetlerin sonunda kullanıcılarına fikirlerini belirtme ve rapor gönderme imkanı da sunuyor.

Tinder Face to Face özelliğini ABD ve Birleşik Krallık’ın yanı sıra Brezilya, Avustralya, İspanya, İtalya, Fransa, Vietnam, Endonezya, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Peru ve Şili’de kullanıcılarla buluşturuyor. Bu listeye yakında Tinder’ın kullanımda olduğu diğer ülkelerin de eklenmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER