Teknoloji

Tinder CEO’su Renate Nyborg görevinden ayrıldı

tinder swipe party
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir yıldan kısa bir süre önce Tinder’ın başına geçen Renate Nyborg’un bu görevdeki ömrü fazla uzun olmadı. Çöpçatanlık servisinin çatı şirketi Match Group, yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde Nyborg’la yollarını ayırdı.

Önümüzdeki dönemde sanal paralar ve metaverse randevular gibi yeni nesil teknolojileri benimsemeyi hedefleyen Match Group, stratejik değişiklikler doğrultusunda üst yönetimini de yeniliyor.

Üst yönetimdeki bu önemli değişiklik, Match Group’un bir önceki çeyreğe ait finans raporuyla duyuruldu. Şirket, geride kalan dönemde Wall Street çevrelerinin beklentilerini karşılayamadı.

Match Group CEO’su Bernard Kim’in imzasıyla yatırımcılara gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bugün Tinder CEO’su Renate Nyborg’un ayrılığını açıklıyoruz. Yönetim ekibinde ve yapısında servisin tam potansiyeline ulaşmasını mümkün kılacağını düşündüğüm bazı değişiklikler yaptım.”

Nyborg’un yerine biri bulunana kadar çöpçatan servisinin yönetimini Bernard Kim üstlenecek. Nyborg ise ayrılığın açıklanmasının ardından LinkedIn hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Son iki yılın her anını sevdim. İnsan bağlantısının büyüsünde İ.N.A.N.I.L.M.A.Z bir ekiple çalıştım.”

Nyborg, geçtiğimiz yılın eylül ayında Tinder CEO’su olmuştu. Bernard Kim ise Match Group’un tepe yöneticiliğini geçtiğimiz mayıs ayında Shar Dubey’den devralmıştı. Çeyrek sonuçlarının açıklanmasının ardından Match Group hisseleri yüzde 20’den fazla değer kaybetti.

İLGİLİ HABERLER