Teknoloji

Tinder’dan sosyal mesafeye karşı canlı video çözümü

tinder swipe party

Çöpçatan servisi Tinder, kısa bir süre içinde kullanıcılarına canlı video sohbet özelliği sunmaya başlayacak. Tinder’ın sahibi Match Group tarafından yapılan açıklamada duyurulan bu özellik hakkında şimdilik çok az şey biliniyor. Ancak bunun Tinder’ın son yıllardaki en önemli yeniliği olacağı şimdiden rahatlıkla söylenebilir.

Küresel koronavirüs salgını Tinder’ın varoluş amacını ciddi ölçüde etkilemiş durumda. Tinder’da tanışan insanlar büyük çoğunlukla platform üzerinde bir süre konuştuktan sonra yüz yüze görüşüyor. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle insanların evlerinde kalması; buna ek olarak, buluşulabilecek mekanların kapatılması ve “sosyal mesafe” kavramının hayata girmesi, yüz yüze görüşme ihtimalini çok ciddi ölçüde aşağıya çekiyor.

Buluşma ihtimalinin azalması, Tinder kullanımına olan ihtiyacı da azaltıyor. Tinder da en azından sanal ortamda bir araya gelmeyi kolaylaştırarak kullanıcılarına biraz olsun motivasyon sağlamayı amaçlamış gibi görünüyor.

Match Group’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Sosyal mesafenin gerektirdiği değişiklikler bizim işimizi de etkiledi. Çünkü bekarların ürünlerimizle olan etkileşimleri ve buna bağlı olarak birbirleriyle ilişkiye başlamaları da hızlı bir şekilde değişti. Bekarların davranışlarının değiştiğinin ve çoğunun artık telefon veya video üzerinden sanal randevulara yöneldiğini biliyoruz.”

Match Group bünyesinde Tinder dışında Hinge, OK Cupid ve Plenty of Fish gibi çöpçatan servisleri de bulunuyor. Şirket tarafından verilen bilgiye göre, Hinge kullanıcılarının yüzde 70’lik kısmı telefon veya video üzerinden sanal bir randevu fikrine olumlu bakıyor. Kullanıcıların yüzde 94’ü ise sanal olarak buluşmaya devam edebileceklerini belirtiyor. Dolayısıyla Tinder’ın ardından diğer Match Group platformlarında da canlı video sohbet özelliğinin sunulması sürpriz olmayacaktır.

Tinder, canlı video sohbet özelliğini ikinci çeyrek sona ermeden kullanıcılarıyla buluşturacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER