Manşetler

Timegg Pro iOS Uygulama İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil uygulamalar kimi zaman insanları esir alsa da, çıkış noktası itibarıyla günlük hayata ferahlık getirmek ve işleri pratikleştirmek için tasarlandıkları gerçeği değişmiyor. Sürekli tekrar getiren pek çok şeyi takvime bağlama imkanı veren bu uygulamalardan bir çoğu, hatırlatma vazifeleri sayesinde hafıza için de bir destek kuvvet görevini yerine getiriyor. Hatırlatıcı, zamanlayıcı, alarm gibi farklı fonksiyonları bir arada barındıran bu çok elemanlı uygulamalar kümesinin üyelerinden birisi de Timegg Pro.

timegg-1

Timegg Pro başlatıldığı zaman göze ilk çarpan unsur uygulamanın tasarımı oluyor. Oldukça modern çizgilere sahip olan bu tasarımda ekranın büyük kısmı dört parçaya ayrılırken, ekranın üst kısmında seçilen fonksiyona dair bilgileri gösteren bir panel yer alıyor. Uygulamanın ana ekranından dört farklı fonksiyona ulaşılıyor. Bu fonksiyonlar zamanlayıcı, alarm, hatırlatıcı ve son gün. Ekranın ortasında yer alan yuvarlak panel de hangi fonksiyon seçilirse seçilsin sabit kalırken, bir tür açma kapama düğmesi işlevini görüyor. Ana yuvarlağın üstüne yerleştirilmiş sekiz küçük yuvarlak da kullanıcıların düzenlediği alarm, zamanlayıcı, hatırlatıcı ve son gün uyarılarını gösteriyor. Yani kullanıcıların bu fonksiyonların her biri için sekiz farklı seçenek oluşturma imkanı var.

timegg-2

Zamanlayıcı fonksiyonu adından da anlaşılacağı üzere kullanıcılara zamana karşı yaptıkları işler için belli bir aralık oluşturma imkanını sunuyor. Uygulamayı kullanarak sekiz adet farklı zamanlayıcı oluşturmak mümkün. Bu zamanlayıcıları düzenlemek veya silmek için ise o zamanlayıcı temsil eden yuvarlağa uzunca dokunmak gerekiyor. Düzenleme ve silme işleminin diğer fonksiyonlarda da aynı biçimde işlediğinin altını çizmek gerek. Zamanlayıcıların ne için kullanıldığını karıştırmamak adına etiketleme yapmak ve zamanlayıcının kendisini tekrarlaması için bir ayarlama yapmak da uygulamanın fonksiyonları arasında. Zamanlayıcı uygulamadan çıkılsa dahi işlemeye devam ederken, kullanıcılara zamanlayıcının süresinin dolduğu bildiriliyor.

timegg-3

Timegg’in temel fonksiyonlarından biri de alarm. Sekiz farklı alarm oluşturabilen kullanıcılar, alarmların çalmasını istedikleri günleri de özel olarak ayarlayabiliyor. Hatırlatıcılar fonksiyonu da tıpkı alarmlar gibi tekrarlama özelliğine sahip. Olası karışıklıkları önlemek adına kullanıcılar bu hatırlatıcıları da etiketleyebiliyor. Tıpkı diğer fonksiyonlarda olduğu gibi burada da oluşturulabilecek hatırlatıcı sayısı maksimum sekiz. Ana ekrandaki dairenin bir diğer çeyreğini de son gün uyarıcısı oluşturuyor. Uzun vadeli işlerinin teslim tarihini hatırlamakta sıkıntı çekenler için bu özelliğin emniyet subabı işlevi göreceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Timegg Pro bu özellik çerçevesinde kullanıcıları son tarihten bir gün, yedi gün veya on beş gün önce uyarabiliyor.

timegg-4

Bu dörtlü ekran yana kaydırıldığındaysa aynı ekranın sadece iki çeyreği dolu bir versiyonu ortaya çıkıyor. Müzik zamanlayıcısı sayesinde kullanıcılar oluşturdukları şarkı listesinin çalmayı bırakması için bir zaman belirleyebiliyor. Özellikle gece yatmadan önce müzik dinleyenlerin bu fonksiyonu seveceği kesin. Dünya saati özelliğiyse kullanıcılara seçtiği şehirlerdeki yerel saati görme imkanını sunuyor. Uygulamanın diğer ayarlarınaysa üst panelde yer alan ve görülmesi oldukça zor olan dişli ikonuna dokununca ulaşılıyor. Burada açılan menü üzerinden ses ve titreşim ayarı, takvim ve saat formatı gibi ayarlar yapılabiliyor.

timegg-5

iOS cihazlarda bulunan farklı fonksiyonları geliştirerek bünyesinde toplayan Timegg Pro, bu tarz yardımcı özelliklere tek merkezden ulaşmak isteyenler için oldukça uygun bir seçenek oluşturuyor. Tasarımının güzelliği ve kullanım kolaylığıyla da dikkat çeken uygulama, müzik zamanlayıcısı gibi bir ekstra sayesinde de artı puan topluyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER