Teknoloji

Tim Cook’a göre Facebook düşman değil dost

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Perşembe günü Apple hissedarları ile yapılan toplantıda konuşan Apple CEO’su Tim Cook katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. Bir katılımcının ”Facebook’un dost mu yoksa düşman mı ?” olduğu şeklindeki sorusu üstüne Tim Cook iki şirketin birbirine çok yakın olduğunu ve ilgi alanlarının çok nadiren çakıştığını, iki şirketin birlikte daha çok çalışabileceğini ifade etti.

Apple’ın bu hisleri Facebook tarafında da aynı şekilde karşılık bulmuş durumda. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, iOS’in Facebook için önemli bir platform olduğu ve Apple ile iyi bir ilişkiye sahip olunduğu belirtildi. Apple ve Facebook arasındaki ilişki gerçekleşmeyen iTunes – Facebook entegrasyonundan pek de etkilenmişe benzemiyor.

Cook, hissedarlara Apple’ın mali durumu hakkında da bilgi verdi. Şirketin sahip olduğu 98 milyar dolarlık nakit rezervinin şirketin ihtiyacının üstünde fazla olduğunu dile getirdi. Şirketin 1995 yılında son verdiği temettü dağıtımına yeniden başlayacağı şeklindeki spekülasyonlar hakkında da konuşan Cook, bu konuyu icra ve yönetim kurullarında derinlemesine tartıştıklarını söyledi. Ancak, bu konuda henüz bir fikir birliğine varılmadığını da sözlerine ekledi.

Apple’ın CEO’su, şirketin Hulu tarzı bir yapılanma ile isteğe bağlı video servisine gireceğine dair dedikodular hakkında da konuştu. Cook, şirket olarak cihaz satmaya odaklandıklarını ve bu tarz bir servis sunma işine girmelerinin şu an için pek ihtimal dahilinde olmadığını ifade etti.

İlgili – Macworld

İLGİLİ HABERLER