Teknoloji

Tim Cook’a göre akıllı telefon pazarında iOS – Android rekabeti yok, iPad PC’lerden pay çalıyor

Apple’ın 2012 mâli yılı birinci çeyrek raporunun açıklanmasının ardından gerçekleştirilen telekonferans oturumunda şirketin canavar gibi gözüken performansıyla ilgili detaylar paylaşıldı. Bu toplantıda Apple’ın CEO’su Tim Cook’un Microsoft’a ilginç göndermeleri de oldu.

Tim Cook’a akıllı telefon pazarının iOS ve Android arasında iki atın çekiştiği türden bir rekabete mi sahne olduğuna dair bir soruya Redmond’da da bir atın bulunduğunu ve onun her zaman kuşanmış ve koşmakta olduğunu ve koşmaya da devam edeceğini belirterek cevap verdi. Öte yandan Cook Apple’ın diğer oyuncuların ortaya çıkışını tahmin edemeyeceklerini, kendilerinin yenilikçi teknolojilere ve mükemmel ürünler ortaya koymaya odaklandıklarını belirtti. Ortada kaç atın olduğuyla ilgilenmediklerini ve sadece en önde olan olmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Bu arada Tim Cook iPad’in satış rakamlarıyla ilgili konuşurken, iPad’in Mac satışlarından pay çalmakta olduğunu fark ettiklerini, ancak iPad’in bundan daha fazla şekilde PC’lerden pay çaldığını ve onların yerine geçmeye başladığını iddia etti. Ayrıca bu eğilimden memnun olduklarını da kaydetti.

Tim Cook Apple TV ile ilgili olarak da bu cihazı hâla hobi olarak görmeye devam ettiklerini, ancak üstüne yeni şeyler eklemeye devam edeceklerini belirtti.

İlgili – The Verge
İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER