Teknoloji

Tim Cook: Yeni iPhone’lar ile herkese ulaşmayı amaçlıyoruz

iphone xr phil schiller

Apple‘ın yeni iPhone modellerini tanıtmasıyla birlikte şirketin CEO’su Tim Cook için de yoğun medya günleri yeniden başlamış oldu. Her yıl yeni iPhone’ların tanıtılmasının ardından sıklıkla boy gösteren Cook, bu geleneği 2018’de de bozmuyor. Japon gazetesi Nikkei’ye konuşan Cook, Apple’ın yeni iPhone’larıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Röportajında Apple’ın iPhone için uyguladığı yüksek fiyat politikası hakkında değerlendirmelerde bulunan tecrübeli CEO, yeni telefonların hazırlık süreçleriyle ilgili olarak da dikkat çekici bilgiler verdi.

Cook’a göre, Apple insanların bir telefona ödeyeceği miktar konusunda geniş bir fiyat aralığının bulunduğunun farkında. Nihai amacın herkese ulaşmak olduğunu belirten Cook, bunun için portföyde hâlâ iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin olduğunu hatırlattı. Bazı kullanıcıların iPhone X imkanlarına daha uygun fiyatlar karşılığında ulaşmayı isteyebileceklerini belirten Apple CEO’su, bu noktada devreye iPhone XR‘nin girdiğini belirtti. iPhone XR ile iPhone Xs‘in özellik seti birebir aynı olmasa da, iki telefon da A12 Bionic yonga setine ve aynı ekran tasarımına sahip. iPhone XR ile daha çok kişiye ulaşmayı isteyen Apple, daha fazla renk seçeneği sunarak da bu isteğini daha belirgin hâle getiriyor.

iPhone Xs‘in temelinde ise orijinal iPhone X’u yenileme isteği öne çıkıyor. Tim Cook’a göre, bu inovasyon ve bu değerde bir ürün için para ödemeye hazır ciddi bir kitle bulunuyor. iPhone Xs Max ise aynı motivasyonlara sahip, ancak daha büyük bir ekran isteyen kişilere ulaşmayı hedefliyor.

Tim Cook, iPhone’un insanların hayatındaki rolünün son 10 yılda daha belirgin hâle geldiğine inanıyor. Bu da şirketi mevcut müşterilerinin yeni iPhone’lar ve diğer yeni Apple ürünleri için daha yüksek rakamlar ödemeye hazır olduğuna ikna etmiş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER