Eğlence

Tim Cook ve Marissa Mayer TIME’ın Yılın Kişisi ödülü için finale kaldı

TIME dergisi 2012 Yılının Kişisi ödülü için finale kalan adayları belirledi. Belirlenen sekiz finalist arasında bilim ve teknoloji dünyasından da üç önemli isim yer alıyor: Apple CEO’su Tim Cook, Yahoo CEO’su Marissa Mayer ve İtalyan fizikçi Fabiola Giannati. Diğer finalistler arasında son günlerde gündemde önemli bir yer tutan Mısır cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, “belgelenmemiş Amerikanlar”, Bill Clinton, Hillary Clinton, ABD başkanı Barack Obama ve Taliban esaretinden kurtulmayı başaran Pakistanlı aktivist öğrenci Malala Yusufzai bulunuyor.

Apple CEO’su Tim Cook eski tepe yöneticisi ve kurucu Steve Jobs’un kanser nedeniyle hayata veda etmesinden yaklaşık iki ay önce Apple’ın dümenine geçmişti. CEO bir yıllık zaman zarfında iPhone, iPad ve iMac’in yeni versiyonlarını, ayrıca yepyeni iPad mini’yi tanıttı. Marissa Mayer ise son zamanlarda çalkantılı günler geçirmekte olan Yahoo’nun başına geçtiğimiz temmuz ayında Google’dan transfer edildi ve geçen kısa süre içinde işe hızlı girdi ve önemli değişikliklere imza attı. Mayer, Fortune 500 şirketleri arasında en genç CEO’luk unvanını da taşıyor. İtalyan Fabiola Giannati ise İsviçre’de, CERN’de bulunan Büyük Hadron Çarpıştırıcısında gerçekleştirilen ATLAS deneyinden sorumlu. Fizikçi, geçtiğimiz temmuz ayında ekibinin Higgs Bozonuyla tutarlılık gösteren bir parçacığı keşfettiğini belirtmişti.

TIME dergisinin yılın kişisini bugün açıklaması bekleniyor. İlerleyen saatlerde kazananı görmüş olacağız. Sonuca göre de bu haberimizde güncelleme yapacağız.

İlgili >> MSN

İLGİLİ HABERLER