Teknoloji

Tim Cook Twitter adını Tim Apple yaptı

tim apple

Apple CEO’su Tim Cook, Twitter’daki adını “Tim Apple” olarak değiştirerek, bir toplantı sırasında ABD Başkanı Trump’ın adını bilerek veya bilmeyerek karıştırmasına esprili biçimde karşılık vermiş oldu. Aslına bakarsanız, Tim Cook adını “Tim ?” yaptı. Bu durumda sadece Mac ve iOS kullanıcıları Apple logo sembolünü görebiliyorlar.

Bir önceki gün düzenlenen Amerikan İş Gücü Politikaları Danışma Kurulu toplantısında Başkan Trump, Cook’un adını karıştırdı ve ondan “Tim Apple” diye bahsetti. Bu hata kısa sürede sosyal medyaya düştü ve Twitter’ın en çok konuşulan olaylarından biri hâline geldi. Cook da Twitter adını değiştirerek esprili bir karşılık verdi.

Ne var ki, Apple karakteri bir Unicode sembolü değil ve sadece Apple’ın işletim sistemlerinde görünüyor. Bu nedenle bir Android ya da Windows cihazı kullanıyorsanız, bu sembolü düzgün biçimde göremeyeceksiniz.

Bu durumda Mac, iPhone veya iPad kullanıcıları espriyi anlayacak, ancak diğer cihazları kullananlar Tim Cook’un adının yanında anlamadıkları bir işaret görecekler. Eğer gündemi takip etmediler ise, bu durumda CEO’nun neden böyle bir iş yaptığı konusunda kafaları karışacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER