Teknoloji

Tim Cook: Serbest piyasa iyi çalışmıyorsa düzenleme şart

tim cook

Apple CEO’su Tim Cook, HBO’da yayınlanan “Axios” isimli program için Ina Fried ve Mike Allen‘ın sorularını yanıtladı. Birbirinden farklı konulara değinen Apple CEO’su, özellikle kullanıcı gizliliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Cook, tüketici gizliliği konusundaki esasların günün birinde yasalaşmasını beklediğini dile getirdi.

Serbest piyasaya inancının büyük olduğunu dile getiren Apple CEO’su, şu ifadeleri kullandı: “Serbest piyasaya inancım büyük olsa da, serbest piyasanın işlemediği durumları kabul etmemiz gerekiyor. Gizlilik konusunda da işlemediğini görüyoruz. Bu noktada belli bir seviyede düzenleme yapılması kaçınılmaz görünüyor.”

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”SEY6P9UP2zw”]

Fried, röportajda Apple’ın neden iOS’te varsayılan arama servisi olması için Google’dan para aldığını sordu. Arama devinin kullanıcı verileri üzerinden para kazanması bu alışverişi biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor. Google’ın en iyi arama servisi olduğuna inandığını söyleyen Cook, Apple’ın iOS’te kullanıcı gizliliğini sağlamak için çeşitli önlemler aldığının da altını çizdi. Gizliliğin daima şirket için en temel değerlerinden biri olduğunu belirten Apple CEO’su, iPhone’daki bilgilerin iPhone’un dışına çıkmaması konusunda hassasiyet gösterildiğini vurguladı.

Tim Cook artırılmış gerçeklik konusunda hâlâ heyecanlı

Tim Cook artırılmış gerçeklik konusundaki heyecanından da bir şey kaybetmemiş gibi görünüyor. Apple bir süredir artırılmış gerçeklik tabanlı bir başlık üzerinde çalışıyor. Şirketin bu başlığı 1 ila 3 yıl içinde piyasaya sürmesi bekleniyor. Cook, birkaç yıl içinde artırılmış gerçekliğin olmadığı bir hayatın düşünülemeyeceğini iddia etti.

İLGİLİ HABERLER