Ulaşım

Tim Cook’a göre otomobil endüstrisi büyük değişim için hazır

tim cook

apple-ceo-tim-cook-240414

Apple’ın otomobil sektörüne girebileceğine dair dedikodular hız keseceğe benzemiyor. Cupertino merkezli şirketin CEO’su Tim Cook da dedikoduların son bulması için pek fazla çaba göstermiyor.

WSJD etkinliğinde The Wall Street Journal’ın genel yayın yönetmeni Gerard Baker’ın sorularını yanıtlayan Cook, Apple’ın katılımına ilişkin bir şey söylemeden otomotiv sektörünün geleceğine ilişkin yorumlarda bulundu.

İlerleyen zamanlarda yapabileceklerini değerlendireceklerini söyleyen Apple CEO’su, otomotiv sektörünün büyük bir değişime hazır olduğuna inandığını dile getirdi. CarPlay’e gönderme yaparak Apple’ın kısa vadeli hedefinin insanlara arabada bir iPhone deneyimi yaşatmak olduğunu belirten Cook’un otomotiv sektöründeki ilerleme fırsatının farkında olduğu rahatlıkla görülüyor.

Geleceğin otomobilinde yazılımın daha hayati bir bileşene dönüştüğünü ifade eden Cook, otonom sürüş teknolojilerinin artan önemine dikkat çekti. Buna bağlı olarak otomobillerdeki ana teknolojilerin de değişime uğradığını söyleyen Apple CEO’su, bütün bunların da endüstri için büyük bir değişimin işaretini verdiğini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER