Teknoloji

Tim Cook OLED ekranların görüntü kalitesini beğenmiyor

OLED ekranları beğenen ve bunların elektronik cihazlara daha çok yayılmasını bekleyenler var. Canlı renkler, mükemmel seviyede kontrast oranları sunan ve aynı zamanda çok derin siyahlara sahip olan bu ekranlar optimize edilmiş kullanıcı arayüzleriyle birlikte bataryanın idareli bir şekilde kullanılmasına da olanak sağlıyor. Ne var ki, Apple CEO’su Tim Cook bu ekranlara fazla ilgi göstermiyor. San Francisco’da düzenlenen Goldman Sachs yatırımcı konferansında konuşan CEO, OLED ekranlarla ilgili düşüncelerini paylaştı.

oled-ekran-130213

Cook’un önem verdiği nokta OLED ekranların renklerin doğru şekilde üretilmesinde ne kadar başarılı olup olmadığı. OLED ekranların renk doygunluk seviyeleri için “rezalet” tanımlaması yapan CEO OLED ekranların renk dengesiyle ilgili problemleri olduğunu, özellikle mavi renkli alt piksellerin hem verimlilik endişeleri hem de kötüleşme sorunlarına yol açtığını kaydetti. Şirketler bu sorunun üstesinden gelmek için mavi renkli OLED alt piksellerini aşırı büyütüyor, ancak Cook’a göre bu işlem de soruna çare olmuyor.

Samsung’un Galaxy akıllı telefonlarında kullanılan AMOLED ekranların en çok şikayet edilen noktalarından bir tanesini de söz konusu renk problemleri oluşturuyor. Galaxy S II’deki Super AMOLED Plus ekranla bu renk sorunları konusunda belirli bir aşama kaydedilmişti, ancak daha sonra gelen cihazlarda yer alan Super AMOLED HD ekranlar genellikle Pentile teknolojisini kullandığı için renkler bakımından istenen düzeyi yakalayamıyor. Bu arada Tim Cook Samsung’un Galaxy Note cihazlarına da gönderme yaptı, bazı şirketlerin kullanıcıları için mükemmel bir deneyim oluşturamadıkları durumlarda boyut gibi yüzeysel şeylere odaklandığını söyledi.

İlgili >> CNET

[Görsel – Matthew Rollings]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER