Teknoloji

Tim Cook Microsoft Surface Book’tan etkilenmemiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-surface-book-061015-1

Apple CEO’su Tim Cook, bu haftayı şirketin en yeni tableti iPad Pro’nun tanıtım faaliyetleriyle geçiriyor. Bu faaliyetler çerçevesinde sık sık röportaj veren Cook, iPad Pro’nun dizüstü ve masaüstü bilgisayarların yerini alabileceğini söylüyor. Ürünü inceleme fırsatı bulanlar Tim Cook’un bu yorumuna pek katılmasalar da, Apple CEO’su iddiasını savunmaya ve bu esnada melez dizüstü bilgisayarları kötülemeye devam ediyor.

Microsoft’un geçtiğimiz ekim ayında tanıttığı melez dizüstü bilgisayarı Surface Book da Cook’un sözlerinden nasibini aldı. Surface Book’un “Çok şey yapmak için çok çabalayan bir cihaz” olduğunu söyleyen Apple CEO’su; Surface Book’un hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olmaya çalıştığını, ancak ikisini de başaramadığını iddia etti ve Surface Book’u “sulandırılmış” bir ürün olarak niteledi.

Tim Cook, Apple ve Microsoft arasındaki ilişkilerin “çok iyi” olduğu konusunda ısrarcı olsa da, sözlerinin ağır olduğu bir gerçek. Apple CEO’su geçmiş yıllarda da tablet ve dizüstü bilgisayar melezi cihazlar için ağır sözler söylemiş, ancak iPad Pro’nun tanıtımıyla birlikte bu sözleri birden havada kalmıştı. Microsoft, iPad Pro’nun tanıtımından sonra düzenlediği etkinliğinde Cook’un geçmişte melez dizüstü bilgisayarlara ilişkin söylediği sözlere gönderme yapmayı ihmal etmemişti.

Microsoft Cook’u geçmiş sözleriyle vurmaya çalışsa da, Apple CEO’suna göre, iPad Pro tam anlamıyla tableti ve dizüstü bilgisayarı birleştirmeye çalışmıyor. İşletim sisteminin halen tablet odaklı olduğunu belirten Cook, cihazın fare kullanımını desteklememesine dikkat çekiyor. Yeni bir programlama modeli oluşturmayı amaçlayan Apple, iPad Pro’nun şekillenmesinde yazılımcılara ciddi anlamda bel bağlasa da, bu sürecin tamamlanmasının uzun zaman alabileceğini unutmamak gerekiyor. Bu durum, özellikle fiyat etiketi göz önüne alındığında iPad Pro’yu biraz boşlukta bırakıyor.

İLGİLİ HABERLER