Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook’tan ilginç metaverse açıklaması

tim cook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şu sıralarda Avrupa’yı dolaşan Apple CEO’su Tim Cook, basın mensuplarına konuşmaya devam ediyor. Hollanda merkezli Bright isimli yayın organının sorularını yanıtlayan Cook; artırılmış gerçeklik, kodlama öğrenmenin önemi ve iklim değişikliği gibi konularda açıklamalarda bulundu.

App Store’da çok sayıda artırılmış gerçeklik uygulamasının olduğunu hatırlatan Apple CEO’su, bu teknolojinin “çok çok daha ileri” gidebileceğine inandığını dile getirdi. Cook, şu ifadeleri kullandı: “Artırılmış gerçekliğin her şeyi etkileyecek derin bir teknoloji olduğuna inanıyorum. AR ile bir şeyler öğretebileceğinizi ve bazı şeyleri böyle gösterebileceğinizi düşünün. Tıpta veya başka alanlarda da bu teknolojiden yararlanabiliriz. Dediğim gibi, bir yerden sonra AR olmadan önce nasıl yaşadığımızı düşüneceğiz.”

Tim Cook’un metaverse hakkındaki yorumları ise daha ilginç. Meta gibi şirketler bu terimin üstüne fazlasıyla vurgu yaparken, Apple CEO’su ortalama bir insanın metaverse’in ne olduğunu bilmeyebileceğini belirtti. Cook, “İnsanların bir şeyin ne olduğunu anlaması önemli. Ve ortalama bir insanın size metaverse’in ne olduğunu söyleyebileceğinden emin değilim” şeklinde konuştu.

Şimdiye kadar hep sanal gerçeğin iyi bir şey olduğunu söyleyen Cook, bu görüşünü değiştirmiş değil. Ancak Apple CEO’su, bu teknolojinin tüm hayatı geçirmeye uygun bir yer olmadığı yönündeki düşüncesini de tekrarladı.

İklim değişikliği ve kodlama konusuna değinen Tim Cook, siyasi süreç ve siyasi iklime dair detaylarını da paylaştı: “Teknoloji insanlığı etkileyen en büyük problemleri çözme potansiyeline sahip. Ancak siyasi sürece ve bizi yönetmesi için seçtiğimiz insanlara büyük saygım var. Ve onlardan biri olmadığımın tamamen farkındayım ama benim de bir rolüm var. Bu da insanları normalde yapamayacakları şeyleri yapmalarını sağlayan ürünlerle güçlendirmek. Böylelikle insanlar kendi yollarında daha yaratıcı veya daha üretken olabiliyor. Bunu yaparken de, dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bir yer olarak bırakmak istiyoruz.”

İLGİLİ HABERLER