Manşetler

Tim Cook: MacBook ve iPad’i birleştirmeyeceğiz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-pro-tanitim-video-100915

Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda şirketinin yeni ürünü iPad Pro’nun pek çok kişi için masaüstü veya dizüstü bilgisayarların yerini alabileceğini belirtmişti. Apple’ın en yeni mobil cihazı iPad Pro, tıpkı Microsoft’un Surface serisi gibi, tablet, klavye ve kalemi bir araya getirse de; Apple CEO’su Cook, Microsoft Surface Book’u “sulandırılmış bir ürün” olarak tanımlamış ve “Hem bir tablet hem de bir dizüstü bilgisayar olmaya çalışıyor, ancak ikisini de beceremiyor.” sözlerini kullanmıştı. İrlanda merkezli internet sitesi Independent.ie’ye konuşan Cook, iPad Pro ile ilgili yorumlarının arkasında durmaya devam ediyor.

Windows tabanlı masaüstü ve dizüstü bilgisayarları, Apple’ın Mac’leriyle aynı kategoriye koymadıklarını söyleyen Tim Cook, yapmaya çalıştıkları şeyin hem iOS hem de Mac kullanan kişilere hitap etmek olduğunu belirtti. Bu sözler, en azından Tim Cook’un gözünde, iPad Pro’nun bir Windows PC’nin yerini alabileceği, ancak bir Mac’in boşluğunu dolduramayacağı anlamına geliyor. Tim Cook, Independent.ie’ye verdiği röportajda bu düşüncesini oluşturan nedenlere değinmedi.

Apple, iOS ve OS X’i tek bir işletim sisteminde birleştirmek yerine Handoff gibi ortak kullanım özelliklerine yönelmeyi tercih etmişti. Apple CEO’su Tim Cook, bu tercihlerinde müşterilerinin iPad ve MacBook birleşimini istememelerinin etkili olduğunu belirtti. Her iki ürünün de kategorilerinde dünyanın en iyileri olduğuna dikkat çeken Cook, ortaya çıkan sonucun verilecek tavizler nedeniyle müşterilere arzuladıkları deneyimi sağlayamamasından endişe duyduklarını ifade etti.

Apple CEO’sunun tablet ve dizüstü bilgisayarları birleştirirken kullanıcı deneyiminden verilen tavizler konusunda haklı olabileceğini belirtmek gerekiyor. Microsoft Surface Pro 4, hem tablet hem de dizüstü bilgisayar modunda elinden gelenin en iyisini yapsa da, ikisinde de kusursuz bir performans sergilemiyor. Yine de, bu durum gelecekteki cihazlarda bu tavizlerin ortadan kaldırılabileceği anlamına gelmiyor. Daha önceki demeçlerinde melez cihazlarla dalga geçen Tim Cook’un en son sözleri, Apple’ın bir tablet ve dizüstü bilgisayar melezi oluşturma gibi bir niyeti olmadığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yeni iPad Pro’yu üretkenliğe yönelik bir cihaz olarak lanse eden Apple, tableti çekici hâle getirmek için yazılım geliştiricilerinin desteğine ihtiyaç duyuyor.

İLGİLİ HABERLER