Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook: İzlenmek davranışlarımızı değiştiriyor, insanlığımızı azaltıyor

tim cook apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple CEO’su Tim Cook, Time 100 Summit etkinliğinde konuştu. Cook, gizliliğin Apple için neden bu kadar önemli olduğu konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Apple CEO’su geçtiğimiz ay Time dergisi tarafından 2022 yılının en etkili 100 kişisinden biri olarak seçilmişti.

Cook, günümüz dünyasında cihazların ve teknolojilerin insanları takibinin giderek arttığını ve bu nedenle insanların “kısıtlanmış” hissederek daha farklı düşündüğünü ve davrandığını dile getirdi. Apple CEO’su bu durumun kendisini endişelendirdiğinin de altını çizdi.

Apple CEO’su şu ifadeleri kullandı: “Gizliliğin kaybı beni ciddi anlamda korkutuyor. Eğer sürekli izlendiğimizi hissetmeye başlarsak davranışlarımız değişir. Daha az yapmaya başlarız. Olaylar hakkında daha az düşünürüz. Düşünce şeklimizi değiştiririz. Bizim kendimizi kısıtladığımız bir dünyada toplum da ciddi anlamda değişir.”

Cook, insanların kendi özel verilerine sahip olmasının önemine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Bir şirketin veya herhangi birinin devreye girerek sizin verilerinizi vakumlamasına izin vermeye göz yummak zor.”

Tim Cook 2014’te eşcinsel olduğunu kamuoyuna açıklamıştı. Apple CEO’su kendi gizliliğinden taviz olarak nitelenebilecek bu açıklamayı neden yaptığı konusunda da bilgi verdi: “Bunu yapmamın sebebi gençlere yardım etmek istememdi. LGBTİ topluluğunun ciddi anlamda zorbalığa maruz kaldığını görmüştüm. Eğer eşcinsel olduğumu ve bundan gurur duyduğumu söyleyerek bir kişiye bile yardım edebilirsem bunu yapmam gerektiğini düşündüm. İyilik yapmak için iyi bir pozisyonda olduğumu düşündüm. Kendi gizliliğimdem taviz verdim ama bunu yapmaya değer bir takas olarak gördüm.”

İLGİLİ HABERLER