Manşetler

Tim Cook: iPhone’unuzu çok kullanmanız iyi bir şey değil

tim cook

Apple CEO’su Tim Cook, iPhone ve iPad sahiplerinin cihazlarına çok sık bakmalarının iyi bir şey olmadığını dile getirdi. Tecrübeli yönetici, çok fazla bildirimle karşılaşmanın da iyi bir şey olmadığını ifade etti. ABD’de düzenlenen Time 100 zirvesinde sahneye çıkan Cook, “Eğer bir kişinin gözlerine bakmaktan çok telefonunuza bakıyorsanız, yanlış şeyi yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Apple olarak kullanıcı zamanını asla maksimuma çıkarmayı istemedik diyen Cook, asla bu yönde bir motivasyonlarının olmadığının da altını çizdi.

Cook’un sözlerinin zamanlama itibarıyla ilginç olduğu söylenebilir. Akıllı telefon, tablet ve TV’lerin aşırı kullanımına ilişkin tartışmalar son zamanlarda gündemde daha fazla yer buluyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından kısa süre önce yayınlanan bir rapor, akıllı cihazların ekran sürelerinin 5 yaşın altındaki çocukların üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor. Dünya Sağlık Örgütü, anne ve babaların çocuklarını telefon ve tabletlerden uzaklaştırıp başka oyunlara yönlendirmesi gerektiğini belirtiyor.

Apple CEO’su, kendi ekran süresini nasıl yönettiği konusunda da bazı ipuçları verdi. Push bildirimlerini ayıklamanın da bu yöntemler arasında olduğunu söyleyen Cook, kendisine “Her gün binlerce bildirim almak zorunda mıyım?” sorusunu sorduğunu belirtti. Apple CEO’su, sözlerine şöyle devam etti: “Bu benim hayatıma değer katan veya beni daha iyi bir insan yapan bir şey değil. Dolayısıyla bildirimleri tırpanlamaya karar verdim.”

Tim Cook, ekran süresinin yönetimi konusunda Apple’ın iOS 12 ile sunduğu özelliklerden de yararlanıyor gibi görünüyor. Şirketin iOS 12 ile birlikte sunduğu Ekran Süresi özelliği, cihazların ne kadar kullanıldığını ölçüyor ve haftalık bir kullanım raporu gönderiyor.

İLGİLİ HABERLER