Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook: iPhone’umu çok fazla kullanıyorum

tim cook

tim cookApple, en yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 12’yi WWDC 2018’de tanıtmıştı. Bu sürümde göze çarpan yeniliklerden birisi de iPhone kullanıcılarının her uygulamadaki günlük ve haftalık kullanım sürelerini gösteren Screen Time uygulaması olmuştu. iPhone sahipleri, Screen Time ile belli uygulamalar için kendilerine kullanım süresi sınırı koyabiliyor. Apple CEO’su Tim Cook da bu uygulamanın ilk kullanıcıları arasında bulunuyor.

Apple akıllı telefon bağımlılığı konusundaki kaygıların manşetlere taşınmasının ardından Dijital Sağlık girişimini başlatmıştı. Pek çok analist ve yorumcunun akıllı telefon bağımlılığı konusunda bir şey yapmadığı iddiasıyla Apple’ı suçlaması, Cupertino merkezli şirketi harekete geçirmişti.

Screen Time uygulamasının sunacağı veriler, iPhone’undan kopamayan pek çok kullanıcıyı şaşırtacak gibi görünüyor. Uygulamayı erken deneme şansına erişen Apple CEO’su Tim Cook, Screen Time uygulaması sayesinde karşılaştığı tablonun kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.

CNN’e konuşan Cook, uzun süre boyunca iPhone kullanımı konusunda disiplinli olduğuna inandığını, ancak Screen Time uygulamasını denedikten sonra bu inanışının yanlış olduğunu gördüğünü belirtti.

Tim Cook, CNN röportajında Apple olarak gizliliğin temel bir insan hakkı olduğuna inandıklarını ifade etti. Gizlilik konusunun kontrolden çıktığını söyleyen Cook, pek çok kişinin kimin tarafından takip edildiğini bilmediğini ve kendilerini takip edenlerle ne kadar veri paylaştıkları hakkında fikirlerinin olmadığını dile getirdi. Apple’ın WWDC 2018’de Dijital Sağlık programını duyururken Facebook’a taş atması da ayrıca dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER