Teknoloji

Tim Cook: iOS ve macOS’i birleştirmek planlarımız arasında yok

Tim Cook: Sanal gerçeklik niş bir alan değil, ilginç uygulamalar var

tim cookApple’ın iOS ve macOS platformlarının kod bazlarını birleştireceğine dair haberler 2017’nin sonlarında gündeme gelmişti. Bu birleşimle birlikte geliştiricilerin rahatlıkla iki platformda birden çalışabilecek uygulamalar hazırlayabileceği ve konuya ilişkin duyurunun da 2018’de yapılabileceği ifade edilmişti. Ancak Apple çıkan dedikoduları en yetkili ağızdan yalanladı. Şirketin CEO’su Tim Cook, iOS ve macOS’i birleştirmenin planları arasında olmadığını belirtti.

Böyle bir hamlenin iki platformdan birinin yoğunluğunun azalmasına yol açacağını söyleyen Apple CEO’su, kullanıcıların bu tarz bir tavize sıcak bakmayacağının altını çizdi. Sydney Morning Herald gazetesine konuşan Cook, şu ifadeleri kullandı: “Platformlardan birinin, diğeriyle birleştirmek için, yumuşatılmasına inanmıyoruz. Her iki platformun da muhteşem olmasının sebeplerinden biri, bizim iki platformu da iyi performans göstermeleri için zorlamamızdır. Eğer bu iki platformu birleştirirsek, tavizler ve fedakârlıklar yapmak zorunda kalırız.”

Cook bu tarz bir birleşimin şirketi uzun vadede daha verimli hâle getirebileceğini, ancak olayın özünde bir verimlilik meselesi olmadığını belirtti. Apple CEO’su sözlerine şöyle devam etti: “Olayın özünde insanlara yaşamlarını değiştirmelerine yardımcı olacak şeyler vermek, tutkularını ve yaratıcılıklarını göstermelerine destek sağlamak var. Dolayısıyla konuşulan bu birleştirmenin kullanıcılar tarafından istendiğini zannetmiyorum.”

Tim Cook yaptığı açıklamalarla geçtiğimiz aralık ayında gündeme gelen iddiaları yalanlamış oldu. Ancak Apple’ın Mac’ler için kendi yongalarını geliştirdiğine dair haberler, şirketin gelecekte Mac’lerde de iOS’i kullanabileceği ihtimalini canlı tutuyor.

İLGİLİ HABERLER