Teknoloji

Tim Cook: Eşcinsel olmaktan gurur duyuyorum

tim-cook-161213

Bloomberg Businessweek için bir yazı kaleme alan Apple CEO’su Tim Cook, eşcinsel olduğu için gurur duyduğunu belirtti. Cook yazısında ”Şunu açıkça ifade edeyim: Eşcinsel olduğum için gurur duyuyorum ve eşcinsel olmayı Tanrı’nın bana bahşettiği en büyük lütuflardan biri olarak görüyorum.” sözlerini kullandı. Pek çok Apple çalışanının kendisinin cinsel kimliğinden haberdar olduğunu söyleyen Cook, bu durumun kendisine yönelik davranışlarda bir fark yaratmadığını dile getirdi.

Cook gizliliğe çok önem verdiği için bu açılma kararını kolay almadığını ifade etti. Kendisini bir aktivist olarak görmediğini söyleyen Cook, başkalarının fedakarlıklarından çok faydalandığını; kendisinin de Apple CEO’su olarak eşcinsel olduğunu açıklayarak kendisini yalnız hissedenlere destek olmayı ve eşitliği teşvik etmeyi amaçladığını belirtti. Cook bu amacın mahremiyetini feda etmeye değer olduğunu sözlerine ekledi.

Apple’ın uzun süredir çeşitlilik ve eşitliği desteklediği biliniyor. Aralarında Tim Cook’un da bulunduğu Apple çalışanları bu yıl San Francisco’daki Onur Yürüyüşü’ne katılmıştı. Cook aynı zamanda ABD Kongresi’nin iş dünyasında ayrımcılığı önleyecek bir yasayı çıkarmasını desteklemek için bir yazı kaleme almış ve bu yazı The Wall Street Journal’da yayınlanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER