Ulaşım

Apple CEO’su Tim Cook’tan Elon Musk ve Tesla açıklaması

tim cook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple CEO’su Tim Cook, Kara Swisher’ın Sway podcast’ine konuk oldu. Tecrübeli CEO, şirketi ve Epic Games arasındaki davadan iOS 14.5’in Uygulama Takip Şeffaflığı politikasına kadar uzanan pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Apple’ın sürücüsüz otomobiller ve otonom sürüş konusundaki ilgisini hatırlatan Swisher, Cook’a Tesla CEO’su Elon Musk hakkında ne düşündüğünü sordu. Tesla’ya büyük bir hayranlık duyduğunu söyleyen Apple CEO’su, Elon Musk ile hiç konuşmadığını dile getirdi.

Elon Musk, geçtiğimiz yılın sonlarında Tesla’yı zamanında Apple’a satmak istediklerini, ancak Tim Cook’un kendisiyle görüşmediğini belirtmişti. Tim Cook, bu açıklamayı kendisine hatırlatan Kara Swisher’a şu sözlerle yanıt verdi: “Kurduğu ve büyüttüğü şirkete büyük hayranlık ve saygı duymama rağmen, şimdiye kadar Elon ile hiç konuşmadım. Tesla elektrikli otomobil pazarında liderliğini kurarak ve koruyarak inanılmaz bir iş yaptı. Bu nedenle onlara hayranlık duyuyorum.”

Apple’ın elektrikli otomobil üreteceğine dair dedikodular 2015’ten bu yana etrafta dolaşıyor. O dönemki haberlerde şirketin otomobili her unsuruyla tasarlamayı planladığı belirtilmişti. Ancak birkaç yıl sonra çıkan haberlerde Apple’ın sadece otonom sürüş teknolojisine odaklanacağı ifade edilmişti.

Son zamanlarda ise Apple’ın kendi otomobilini tasarladığına dair dedikodular yeniden alevlenmiş durumda. Otomobilin 2025’te tanıtılabileceği ve otonom sürüş özellikleri barındırabileceği söylentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER