Teknoloji

Duke Üniversitesi Tim Cook’un mezuniyet konuşmasını Animoji ile duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tim cookApple’ın en yeni amiral gemisi telefonu iPhone X’un en dikkat çekici özelliklerinden birisi de Animoji. Cupertino merkezli şirketin telefonun önüne yerleştirdiği TrueDepth kamera sisteminin sayesinde ortaya çıkan Animoji, kullanıcıların yüz hareketlerini birebir gösteren hareketli ve sesli emojiler oluşturmasını mümkün kılıyor. Apple CEO’su Tim Cook da Animoji’yi daha çok kişiye anlatmak için tüm fırsatları kullanıyor.

Cook, mezunu olduğu Duke Üniversitesi’nin önümüzdeki mayıs ayında gerçekleştirilecek mezuniyet töreninde baş konuşmacı olacak. Eski okulunun rektörü, öğrenciler ve Cook, bu konuşmanın duyurusunu Animoji teknolojisinin kullanıldığı bir video ile yaptı.

Ekranda ilk başta öğrencilere ait olan ve rektöre mezuniyet törenine dair sorular soran Animojiler gösteriliyor. Daha sonra ise rektörün Animoji’si ekrana geliyor ve soruları cevaplıyor. Ardından öğrenciler ve rektörün yüzleri, Animojiler ile birlikte gösteriliyor. En sonunda asıl merak edilen kişi olarak Cook ortaya çıkıyor. Apple CEO’su konuşurken yanında onunla aynı hareketleri yapan bir tilki Animoji’si de görülüyor.

Tim Cook daha önce de mezuniyet törenlerinde konuşma yapmıştı

Tim Cook daha önce de çeşitli üniversitelerin mezuniyet törenlerinde konuşma yapmıştı. Apple CEO’su geçtiğimiz yıl da Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) mezuniyet töreninde konuşmuştu. Ancak kendi okulunda konuşmanın Cook için çok daha ayrı bir anlam taşıdığı rahatlıkla söylenebilir. Cook için anlamlı olan bu etkinliğin bir Apple teknolojisiyle duyurulmasına da şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER