Manşetler

Tim Cook China Mobile işbirliğine “inanılmaz derecede iyimser” bakıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve China Mobile arasındaki ilişkiler, geçtiğimiz ay duyurusu yapılan iPhone satış anlaşmasının ardından daha da sıkılaşacak gibi görünüyor.

iphone-5s-inceleme-00021

Wall Street Journal’a konuşan Apple CEO’su Tim Cook, son birkaç hafta içinde Apple’ın cihazlarının gösterdiği başarılı performansın ardından şirketinin China Mobile ile olan geleceği konusunda inanılmaz derecede iyimser olduğunu kaydetti. Öte yandan China Mobile yönetim kurulu başkanı Xi Guohua da cihazın dağıtıma sunulmasının hemen öncesinde müşterilerin milyonlarca iPhone siparişi verdiğinin altını çizdi.

Dünyanın en büyük mobil operatörü olan China Mobile’ın şebekesinde iPhone satışına başlamanın Apple’a on milyonlarca cihaz satma yolunda büyük katkı yapması bekleniyor. Amerikan üreticinin zaten Çin’in ikinci ve üçüncü büyük mobil operatörleriyle iPhone satış anlaşmaları bulunuyordu. “Bugün bir başlangıç.” diyen Tim Cook, “Şirketlerimizin gelecekte birlikte yapacak birçok şeyi olduğuna inanıyorum… China Mobile’ın Apple’ın erişemediği birçok şehire zaten erişimi bulunuyor.” diyerek China Mobile anlaşmasıyla Çin’deki kapsamlarını genişleteceklerinin altını çizdi.

Net satış rakamları konusunda her iki şirket de şu an sessiz kalmayı tercih ediyor. Bu ortaklık önümüzdeki birkaç hafta boyunca sürekli gözler önüne olacak, zaten analistler de birbirinden farklı tahminlerde bulunmaya başladı. Önümüzdeki yıl için satış tahminleri 10 milyon ila 30 milyon arasında dolaşıyor. Piyasa net bir görüş ortaya koymak için Tim Cook’un China Mobile ortaklığıyla ilgili olarak kendi öngörülerini açıklamasını bekliyor. Bu açıklama da muhtemelen ay sonuna doğru düzenlenecek Apple çeyrek finans raporu telekonferans oturumunda gelecektir.

İlgili >> Wall Street Journal (1), (2)

İLGİLİ HABERLER