Teknoloji

Tim Cook çalışanlarına Apple’da çalışmanın Exxon’da çalışmaktan daha iyi olduğunu söyledi

9to5Mac’te yer alan habere göre Apple CEO’su Tim Cook şirketin Kupertino’daki genel merkezinde çalışanlarla bir araya geldi. Cook Apple’ın borsa performansı, Android ve şirketin yıl içindeki hedefleri hakkında konuşurken, Apple’ın kendine özgü kurumsal kültürünü çalışanlarına hatırlatmayı da ihmal etmedi.

tim-cook-apple-ceo-150212

Apple’ın 2013 mali yılındaki ilk çeyrek sonuçlarına yönelik olarak gelen eleştirileri yanıtlayan Cook sadece petrol şirketlerinin kendilerinden daha iyi bilançoya sahip olduğunu dile getirdi. Cook, ”Sizi bilmem ama ben o şirketler için çalışmak istemem.” diyerek Apple’ı geride bırakarak yeniden dünyanın en değerli şirketi konumuna gelen Exxon’a bariz bir gönderme yaptı. CEO, Apple Store çalışanlarına yeni iMac’leri ve kilitsiz iPhone’ları da kapsayan yeni fırsatlar sunacaklarını da açıkladı.

Konuşmasında Android’e de değinen Cook, Google’ın mobil işletim sisteminin çok parçalı olduğunu belirtti. Benzer bir eleştiri daha önce Apple yöneticileri tarafından yine dile getirilmişti. Android’in birinci önceliğinin pazar payı elde etmek olduğunu söyleyen Apple CEO’su kendilerinin ise son kullanıcıya en iyi yazılımı ve en yüksek kalitedeki cihazı ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Cook Apple’ın iPhone biriminin şirketten ayrılsa bile tek başına Microsoft’tan daha iyi durumda bir şirket olacağını söyleyerek iPhone’un başarısının altını çizdi.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER