Teknoloji

Tim Cook: Büyük ekranlı iPhone’u yıllar önce çıkarabilirdik

tim cook

apple-ceo-tim-cook-240414

Apple CEO’su Tim Cook Amerikan TV kanalı PBS’e verdiği röportajın ilk bölümünde şirketinin daha büyük ekranlı iPhone’u yıllar önce çıkarabileceğini, ancak daha iyi bir ürün için bu zamana kadar beklediklerini kaydetti. Bir ürünü satışa sunmak için hazır olmasını beklediklerini; ekran teknolojisi, pil teknolojisi, yazılım gibi her detayı düşündüklerini vurguladı.

Cook daha önce iPod, iPhone ve iPad için sergilediği yaklaşımı şimdi de Apple Watch için sergilediğini söyledi. Kendi ürünlerinin diğer şirketlerin akıllı saatlerinden daha sonra geldiğini belirtti, ancak Apple’ın ilk girişiminde 400-500 bileşeni tek bir yongada buluşturduğunu da kaydetti. Tek bir yonga üzerinde bir bilgisayarın bulnduğunun da altını çizdi.

iCloud’un güvenliğiyle ilgili olarak Cook sistemin saldırıya uğramadığını, meydana gelenin bir “phishing”, yani kimlik avı olayı olduğunu belirtti. Şirketin bu konularla ilgili bilinçliliği artırmak için gayret gösterdiğini de ekledi.

Steve Jobs’un kendisini Apple’da CEO pozisyonu için önceden düşündüğünü, hatta bir kere CEO’lukla ilgili konuştuğunu söyledi. Jobs’un kendisini uzun vadede CEO olarak düşündüğünü ekledi.

Cook Google’ı Apple’ın en büyük rakibi olarak görüyor. Neden Samsung olmadığı şeklindeki soruya da Google’ın Android’i Samsung ve diğerlerine tedarik ettiği şeklinde cevap verdi.

Apple’ın Path’i satın alacağına dair haberlerle ilgili olarak ise Cook, şirketinin sosyal ağ alanında bulunmak gibi bir planının bulunmadığını, bunun yerine Facebook ve Twitter gibi servisleri entegre etmeyi seçtiğini kaydetti.

Röportajın ikinci bölümü pazartesi akşamı gösterilecek.

İLGİLİ HABERLER