Teknoloji

Tim Cook: Artırılmış gerçeklik sanal gerçeklikten daha etkili olacak

tim cookApple CEO’su Tim Cook, artırılmış gerçekliğe sanal gerçeklikten daha fazla inanıyor gibi gözüküyor. Good Morning America isimli televizyon programına katılan Cook, sanal gerçeklikle ilgili bir soruyu konuyu artırılmış gerçekliğe getirmek için kullandı. Apple CEO’su, artırılmış gerçekliği neden daha ilginç bulduğunu açıkladı.

“Bana göre, artırılmış gerçeklik büyük farkla söz konusu iki konsept arasında daha fazla dikkat çekiyor. Çünkü hem insanlara anın içinde kalma ve birbirleriyle sohbet etme hem de aynı sanal şeyleri görme fırsatını sunuyor.” şeklinde konuşan Cook, bu sanal görüntüyle ilgili havalı fikirler uygulanabileceğini belirtti.

Cook, Apple’ın artırılmış ve sanal gerçeklik konseptlerine olan ilgisine dair ipuçlarını 2016’nın başından bu yana paylaşıyor. Geçtiğimiz ocak aynda Apple’ın yüzlerce çalışanı bulunan gizli bir ekip kurduğu ve söz konusu iki teknolojinin uygulamaları üzerinde çalıştığı iddiası gündeme gelmişti.

Tim Cook sanal gerçekliği görmezden gelmiyor

Apple CEO’su, Good Morning America’da sanal gerçekliği tamamen bir kenara atmadı. Ancak Cook’un kullandığı ifadeler, teknolojinin Apple için daha düşük öncelikte olduğu algısını oluşturuyor. Sanal gerçekliğin insanları bir deneyime daha yakın kıldığını söyleyen Cook, bu deneyimin ticari çıkarının ise zamanla azalacağını düşündüğünü dile getirdi. Cook, sanal gerçekliğin özellikle oyun ve eğitim konusunda ise büyük potansiyel taşıdığının altını çizdi.

Apple’ın artırılmış ve sanal gerçeklik konusundaki çalışmalarını ne zaman somutlaştıracağı bilinmiyor. Ancak şirketin şimdiden kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik hazırlıklara başlaması, eninde sonunda bir ürünün ortaya çıkacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER