Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook artırılmış gerçeklik için çok heyecanlı

tim cook

Apple CEO’su Tim Cook bir kez daha şirketinin uzun süredir üstünde çalıştığı artırılmış gerçeklik planları konusunda açıklamalarda bulundu. China Daily isimli Çin merkezli yayın organına konuşan Cook, artırılmış gerçeklik alanındaki fırsatlar için çok heyecanlı olduğunu belirtti ve Apple müşterilerine izlemede kalmalarını tavsiye etti.

WWDC 2022’nin hemen sonrasında China Daily’ye konuşan Cook, daha önce de Apple’ın artırılmış gerçeklik alanındaki hedeflerine dair açıklamalarda bulunmuştu. Şirketin artırılmış gerçeklik başlığıyla ilgili haberlerin artmasına paralel olarak da Cook’un açıklamaları sıklaşmıştı.

Cook röportajında ARKit’ten yararlanan App Store uygulamalarına değinmeyi de ihmal etmedi. Bu uygulamaların sayısının 14 bini bulduğunu belirten Cook, ARKit sayesinde milyonlarca kişinin artırılmış gerçeklik deneyimi yaşadığının altını çizdi.

Tim Cook artırılmış gerçeklik için duyduğu heyecanı dile getirse de, Apple’ın ilk safkan artırılmış gerçeklik ürünü için daha uzun bir süre beklemek gerekiyor gibi görünüyor. İlk olarak karma gerçeklik başlığını çıkaracak olan Cupertino merkezli şirketin artırılmış gerçeklik gözlüğünün çıkışının 2024’ü bulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER