Teknoloji

Tim Cook Apple Watch satışlarından memnun görünüyor

apple watch uygulamaları

tim cook apple watchApple CEO’su Tim Cook, şirketinin akıllı saati Apple Watch’un yıl sonunda gösterdiği satış performansından oldukça memnun görünüyor. Reuters’e e-posta yoluyla bir açıklama gönderen Cook, yılbaşı alışverişlerinin başladığı haftada Apple Watch’un tüm tarihinin en iyi satış performansını sergilediğini belirtti. Apple CEO’su, bu performansın Apple Watch için en iyi çeyrek performansının habercisi olduğunu dile getirdi.

Cook, Apple Watch’un kesin satış rakamları konusunda bilgi vermedi. Apple, geçtiğimiz eylül ayında Apple Watch Series 2 ve sporcular için hazırlanan Apple Watch Nike+’ı tanıtmıştı.

Tim Cook’un bu tutumuna pek şaşırmamak gerekiyor. Apple, bugüne kadar Apple Watch’un gerçek satış rakamlarını hiç açıklamamıştı. Şirket, akıllı saati çeyrek sonuçlarında “Diğer ürünler” kategorisine dahil ediyor. Bu kategori içinden Apple Watch rakamlarını ayıklamanın çeşitli yolları olsa da, ulaşılan sonuçlarda yukarı veya aşağı yönde birkaç milyonluk sapmalar görülebiliyor.

Cook’un açıklamaları, akıllı saat pazarının hızla küçüldüğüne dair haberlerin çıktığı bir dönemde gelmesi nedeniyle de önem taşıyor. Araştırma şirketi IDC tarafından paylaşılan son rakamlara göre, Apple Watch’un pazar payı yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4.9’a geriledi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu oran yüzde 17.5’ti.

Ancak söz konusu rakam, yıl sonunda gerçekleştirilen Watch satışlarını ve yeni Series 2 versiyonun satışlarını kapsamıyor. Dolayısıyla 2016’nın son çeyreğinde bu tablonun değişmesi muhtemel görünüyor.

Tim Cook Apple Watch ile övünmekten hiç çekinmemişti

Tim Cook, Apple’ın akıllı saatini övmekten hiç çekinmese de, şirket gerçek satış rakamlarını hiç açıklamamıştı. 2016’nın son çeyreğinde rekor kırılması durumunda Apple, bu yaklaşımını değiştirebilir.

İLGİLİ HABERLER