Teknoloji

Tim Cook: Apple Watch geliştiricilerin ilgisini çekme konusunda ilk iPhone ve iPad’den daha başarılı

apple-watch-apps-090315

Bloomberg Businessweek’in Çin versiyonuna konulan Apple CEO’su Tim Cook, yazılımcıların Apple Watch’a gösterdikleri ilginin ilk iPhone ve iPad’e olan ilgiden daha yüksek olduğunu belirtti. Geliştiricilerin halihazırda 3 bin 500 Apple Watch uygulaması üstünde çalıştığını söyleyen Cook; 2008 model iPhone için bu rakamın 500, 2010 model iPad içinse 1000 olduğunu dile getirdi.

Tim Cook, Apple’ın skalasına yeni eklenen altın rengi seçeneğinin şirketin Çin’deki satışlarının artmasına olumlu bir etkide bulunduğunu da doğruladı. Çin halihazırda Apple’ın gelirinin yüzde 29’luk kısmını oluşturuyor.

Tim Cook, Apple’ın Çin’deki okullarda yürütülen bir eğitim programını desteklediğini belirtti. 180’den fazla okulda yürütülen programda öğrencilere GarageBand ile beste yapmaktan duyma engellilere akıllı telefon yoluyla öğretim vermeye kadar geniş bir skalada destek sağlanıyor. Apple yıl sonuna kadar programın kapsamını yüzde 50 oranında geliştirmeyi planlıyor.

IDC verilerine göre, 2015 sonu itibarıyla toplam giyilebilir aksesuar satışlarının 72 milyonu bulması bekleniyor. Akıllı saatlerin özellikle giriş seviyesinde egzersiz bileklikleriyle farkı kapattığı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER