Teknoloji

Tim Cook’tan Apple’ın Ukrayna’daki çalışanlarına mesaj

tim cook apple

Apple CEO’su Tim Cook, şirket çalışanlarına bir e-posta göndererek şirketin Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimiyle ilgili duruşu ve bu konuda alınan kararlarla ilgili bilgi verdi. Söz konusu e-postada, Apple çalışanlarının Ukrayna’ya destek olmak amacıyla yaptığı bağışların şirket tarafından ikiye katlanacağı ve bu politikanın 25 Şubat’tan itibaren yapılan tüm bağışlar için geçerli olacağı belirtildi.

Cook’un e-postasında şu ifadeler yer alıyor: “Ukrayna’da devam eden krizle ilgili olarak da bir şeyler söylemek istiyorum. Apple’daki herkesin bu şiddetten zarar görenler için endişelendiğini biliyorum. Evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerin veya hayatlarını ortaya koyarak savaşan cesur yurttaşların tüm fotoğrafları, insanların dünya barışı için birleşmesinin ne kadar önemli olduğunu bize yeniden hatırlatıyor.

Apple olarak insani yardım kuruluşlarına bağışta bulunuyoruz. Aynı zamanda ortaya çıkan mülteci krizinin yönetimine destek veriyoruz. Daha fazla ne yapabileceğimiz konusunu da ortaklarımızla değerlendiriyoruz. Hepinizin destek olmanın yollarını aradığını biliyoruz. Bu nedenle biz de bağışlarınızın etkisini artırmak istiyoruz. Bugünden itibaren Apple olarak ilgili kuruluşlara yapılan bağışları ikiye katlayacağız. Bu politika 25 Şubat’tan itibaren yapılan bağışlar için geçerli olacak. Daha fazla bilgi için lütfen Çalışan Bağış Portal’ını ziyaret edin.

Ukrayna ve bölgedeki personelimizi desteklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ukrayna’daki tüm personelimizle iletişim kurduk ve hem onlara hem de ailelerine elimizden gelen her şekilde yardım ettik. Ukrayna ekibinde olan ancak ülke dışında bulunan personelimiz destek için [e-posta adresi çıkarılmıştır] üzerinden bizimle iletişime geçebilir. Desteğe ihtiyaç duyan tüm çalışanlarımız, mevcut kaynakları Kişiler portalımızda görebilir.

Şirket olarak başka aksiyonlar da aldık. Rusya’da ürün satışını durdurduk. Geçtiğimiz hafta itibarıyla ülkedeki satış kanallarına ihracatı kestik. Apple Pay ve diğer hizmetler sınırlandırıldı. RT News ve Sputnik News uygulamaları artık Rusya dışındaki ülkelerde App Store’dan indirilemiyor. Ukraynalıların güvenliği için Apple Harita servisinde canlı trafik durumunu ve olay bilgilerini paylaşmayı durdurduk.

Durumu değerlendirmeye ve ilgili hükümetlerle iletişimde kalarak yeni kararlar almaya devam edeceğiz.

İçinde bulunduğumuz an, birlik ve cesareti gerektiriyor. Aynı zamanda hepimizin paylaştığı insanlığı kaybetmememiz gerektiğini hatırlatıyor. Bu zor zamanlarda birbirimize ve kullanıcılarımıza, dünyada iyilik için çalışmaya olan bağlılığımızı bilmek beni rahatlatıyor.”

Tim Cook tarafından kaleme alınan mektup, Apple’ın bir süredir uyguladığı yaptırımların yanında Ukrayna’daki çalışanlarıyla iletişim kurduğunu göstermesi açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER