Eğlence

Tim Cook: TV 1970’lerde sıkışıp kaldı ama Apple TV halen bir hobi

tim cook

tim-cook-apple-tv-150914

Apple TV beklenenden daha iyi bir performans gösterse de, henüz televizyonun problemlerine çare olmaktan ve bir ”hobi” cihazı olarak lanse edilmekten kurtulmuş değil. En azından Apple CEO’su Tim Cook’un gözünde Apple TV bir hobi olmaktan öteye geçebilmiş değil.

ABD’nin TV fenomenlerinden Charlie Rose’un programına konuk olan Apple CEO’su Cook, şirketin çok sayıda zorlu karar aldığını, ancak en zorlu kararın belli alanlara adım atmama konusunda verildiğini ifade etti. Cook’un bu sözleri üzerine Rose, Apple’ın televizyona dair yaklaşımına yönelik bir soru yöneltti.

Tim Cook Apple’ın TV konusunda önemli bir ilgisinin olduğunun altını çizerken, piyasadaki televizyonların berbat arayüzleri nedeniyle 1970’lerde sıkışıp kaldığını iddia etti. Apple CEO’su şirketinin bir gün TV’ler için tüm sorunların ortadan kaldıracağı konusunda söz vermekten kaçındı.

Apple’ın uzun süredir kablolu yayın operatörleriyle hareket ederek bir TV seti oluşturacağı konuşulsa da, şirketten bu konuya ilişkin somut bir hamle veya doğrulama gelmiş değil. Mevcut set üstü kutusu Apple TV ise halihazırda 20 milyon kişiye ulaşmış durumda. Apple TV ile geleneksel arayüzlerini farklı bir yöne taşıdıklarını söyleyen Cook, ürünün hobi etiketini aşmaya başladığını belirtti.

Apple 2007 yılının sonlarında Apple TV’yi görücüye çıkardığı zaman da ürünü ”hobi” olarak tanımlamıştı. O günden bu yana set üstü kutularının ve multimedya cihazlarının popülaritesindeki artış ise Apple TV’nin daha ciddi bir iş olarak değerlendirilmesinin zamanının geldiğini gösteriyor.

Apple’ın TV sektörüne yönelik planları konusunda bir bilgi vermeyen Cook, Apple TV’ye geçtiğimiz yıl çok sayıda içerik eklendiğni belirtti ve sektöre yönelik ilgilerini koruyacaklarının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER