EğlenceManşetler

Tim Cook D11’de: Apple TV deneyimi için büyük bir vizyona sahip

AllThingsD sitesi tarafından düzenlenen D11 konferansının bir oturumuna katılan Apple CEO’su Tim Cook’a sorulan sorular arasında Apple’ın TV piyasasına bakışı da bulunuyordu. Bildiğiniz gibi, Apple’ın adı son zamanlarda düz ekran TV üretimiyle birlikte bir hayli anılır oldu. Şirketin şu anda mevcut olan Apple TV set üstü cihazının ötesine geçip gerçek anlamda bir TV’ye imza atması bekleniyor. Durum böyle olunca Tim Cook’a bu söylentilerle ilgili olarak sorular sorulması kaçınılmaz oluyor.

Tim Cook doğal olarak gelecekte ne yapacakları hakkında net bilgi vermedi. Bunun yerine Apple TV’nin satış rakamları hakkında açıklama yapan Cook, şimdiye kadar 13 milyonun üzerinde cihaz sattıklarını ve bunun yarısının da geçen yıl gerçekleştirildiğini kaydetti. Cook’a göre Apple TV son aylarda epey yeni kullanıcı kazandı ve TV deneyimini çeşitli açılardan geliştirdi. Yine de, Cook bu cihazın önünde bir hayli uzun yol olduğunu sözlerine eklemeden geçmedi. Her ne kadar Apple’ın 2014’te TV çıkaracağı söylense de, Apple TV şirket için niş cihaz olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

D11’in ev sahiplerinden ve oturumun moderatörlerinden Walt Mossberg Cook’a Apple’ın elinde oyunun kurallarını değiştirecek türden ürün planları olup olmadığını sordu. Cook ise Apple’ın bir süredir mükemmel planlar üzerinde çalıştığını kaydetti. Diğer moderatör Kara Swisher da mülakatın ilerleyen dakikalarında Cook’tan bu mükemmel planlarla ilgili biraz daha detaylı bilgi istedi, ancak bu sefer Apple’ın TV deneyimi için büyük bir vizyonu bulunup bulunmadığını sorarak bizzat TV’yi işaret etti. Cook bu soru gelmeden önce Apple TV’nin geleceğiyle ilgili konuşurken Apple’ın oturma odasına özel cihazın kendilerini nereye götüreceğini görünceye kadar kılavuz niteliğindeki ipi takip etmeye devam edeceklerini kaydetmişti. Swisher’ın sorusuna cevap olarak ise “Büyük bir vizyon bulunuyor.” diye cevap verdi, ancak Apple’ın 2013 için ilginç bir şeyler planlayıp planlamadığı hakkında konuşmadı. Bunun yerine Swisher’a bir anlaşma önerdi ve bunu görecek ilk kişinin O olacağına dair söz verdi.

İlgili >> Pocket-lint, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER