Teknoloji

Tim Cook Trump’ın zaferinin ardından Apple içinde birlik çağrısı yaptı

Tim Cook: Sanal gerçeklik niş bir alan değil, ilginç uygulamalar var

Tim CookABD Başkanlık Seçimi’ni Donald Trump’ın kazanmasının yankıları, farklı alanlarda duyulmaya devam ediyor. Teknoloji dünyasının devlerinden Apple, sonuçların Amerikan kamuoyunda yarattığı etkinin çalışanlarına yansımasını minimuma indirmeyi amaçlıyor. Apple CEO’su Tim Cook, sonuçların kesinleşmesinin ardından şirketin çalışanlarına bir mesaj gönderdi. Buzzfeed tarafından yayınlanan mesajda Cook, Apple çalışanlarına birlik çağrısı yaptı. Apple CEO’su, şirketinin çeşitlilik ilkesine olan bağlılığının altını çizmeyi ihmal etmedi.

Cook, Apple’ın renkli çalışan kadrosunda her iki adayın da destekçilerinin olduğunu hatırlattı. Apple CEO’su, “Bireysel olarak hangi adayı desteklediğimizden bağımsız biçimde birleşmeli ve ileriye gitmeliyiz. İleriye gitmemizin tek yolu bu.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, kampanyası sırasında Apple aleyhine eleştirel bir tutum takınmıştı. Şirketin San Bernardino katliamında kullanılan iPhone’unun kilidini açma konusunda FBI’a yardım etmemesini eleştiren Trump, boykot çağrısında bulunmuştu. Trump, şubat ayında yayınlanan bir röportajında “Apple bizim cep telefonlarına girmemize izin vermeyecek mi? Kim olduklarını zannediyorlar?” şeklinde konuşmuştu. ABD’nin yeni başkanı, ocak ayında yaptığı bir konuşmada ise “Apple’ın lanet olası bilgisayarlarını ve diğer şeylerini bu ülkede üretmesini sağlayacağım.” demişti.

Apple geçtiğimiz haziran ayında Cumhuriyetçilerin kongresinden desteğini çektikten sonra Trump’ın kampanyasıyla arasına mesafe koymuştu. Ancak şirketin CEO’su Tim Cook, Paul Ryan ve başka Cumhuriyetçi politikacılar için özel bağış aktiviteleri düzenlemişti. Tim Cook tarafından gönderilen mesajda Trump’ın adı doğrudan geçmese de, yeni başkanın kampanyası sırasında kullandığı keskin dile yönelik üstü kapalı atıflar bulunuyor.

Tim Cook: Kutup Yıldızımız değişmedi

Hali hazırda gelecekteki belirsizliklerin sıklıkla konuşulduğunu söyleyen Tim Cook, “Kuzey Yıldızımızın değişmediğimizden emin olabilirsiniz.” diyerek çalışanlara güvence verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER