Teknoloji

Tim Cook: Apple’ın amacı nakitsiz bir toplum oluşturmak

Tim Cook: Sanal gerçeklik niş bir alan değil, ilginç uygulamalar var

Tim CookNikkei Asian Review’e konuşan Apple CEO’su Tim Cook, Apple Pay ile nakitsiz bir toplum oluşturmayı istediklerini dile getirdi. Apple’ın en yeni akıllı telefonu iPhone 7, Japonya’da yaygın biçimde kullanılan mobil ödeme standardı FeliCa’yı destekleyen ilk iPhone olma niteliğini taşıyor.

Nakit parayı sistemin dışına taşımak için bir katalizör vazifesi görmeyi istediklerini söyleyen Cook, müşterilerin nakit parayı sevmediğine inandıklarını dile getirdi.

Apple CEO’su, şirketin önümüzdeki mart ayında Japonya’nın Yokohama şehrinde açılacak Ar-Ge merkezinin faaliyetleri konusunda da ipucu verdi. Söz konusu tesisin türünün ABD dışındaki ilk örneği olduğunu belirten Cook, tesiste yapay zeka ve diğer teknolojilerin geliştirileceğini açıkladı. Tesiste “derin mühendislik” faaliyetlerinin sürdürüleceğini söyleyen Apple CEO’su, bu tesis ile Çin’e inşa edilecek Ar-Ge tesisi arasında fark olduğunu vurguladı. Cook, fark detayları konusunda bilgi veremeyeceklerini ancak operasyonların özünde birbirlerinden çok uzak olduğunu belirtti.

Yapay zekanın Apple ürünlerindeki rolünü artırmak, Japonya’daki Ar-Ge merkezinin temel hedeflerinden biri olacak gibi gözüküyor. İnsanların dikkatinin Siri gibi bariz örneklerin üstünde olduğunu söyleyen Cook, yapay zekanın her üründe farklı biçimde yer alabileceğinin altını çizdi.

Tim Cook yapay zeka ile cihazların pil ömrünün artırılabileceğine inanıyor

Apple CEO’su, yapay zeka ile cihazların pil ömrünün uzatılabileceğini ve Apple Music abonelerine şarkı önerilebileceğini belirtti. Cook yapay zeka sayesinde insanların otomobillerini park ettikleri yerleri hatırlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

Tim Cook, şu sıralarda CEO’luğu dönemindeki ilk Japonya ziyaretini gerçekleştiriyor. Nintendo yöneticileriyle görüşen Cook, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile de bir araya geldi.

İLGİLİ HABERLER